Следвайте ни

Радост в Ботев: ТЦ ИМЕ склони за акциите

viber icon

Втора голяма радост споходи жълто-черната общност в рамките на днешния ден. След новината за отпускане на средства от правителството за довършването на клубния стадион, Сдружение ПФК Ботев съобщи, че е на път да се разреши един огромен проблем с шестгодишна давност. Става въпрос за 39 процента от дяловете в акционерното дружество, които останаха притежание на компанията Технологичен Център - Институт по Микро Електроника (ТЦ ИМЕ).  До момента ТЦ ИМЕ се държеше пасивно, а на доста от общите събрания не пращаше и адвокат. Това пречеше на вземане на редица важни решения, тъй като блокиращата квота в устава е точно 39 процента.
Ето и съобщението на ПФК Ботев Пловдив: 


Уважаеми Ботевисти,

След добрата новина за осигурените средства за инвестиции в пловдивската спортна инфраструктура, искаме да ви уведомим, че още един дългогодишен проблем за Ботев може да бъде разрешен. След проведена среща на ръководството на Сдружение ПФК Ботев със синдика на ТЦ ИМЕ АД, стана ясно, че се подготвя процедура за продажбата на 39% от акциите на ПФК Ботев АД, собственост в момента на ТЦ ИМЕ АД.

Към настоящия момент в клуба трябва да се изготвят документите, нужни за оценката на тези акции.

Според Устава на нашия клуб, акциите ще бъдат предложени за закупуване на сегашните акционери. Това са Сдружение ПФК Ботев и Еф Ес мениджмънт ЕООД, собственост на г-н Георги Самуилов.

Единодушно е мнението в жълто-черната общност, че тази част от капитала на дружеството трябва да се придобие от Сдружение ПФК Ботев.

Сдружението като обществена институция, съхраняваща ботевизма, започва действия за закупуването на тези акции и ще направим всичко, което е по силите ни, това да се случи възможно най-скоро.

УС на Сдружение ПФК Ботев

Коментари (1)

Ши-чо

02.03.2020 | 17:50

Аз казах ли ,ще има хотелче , а сега и паркинг , ползу Вотявъ . Тъй нсречения Кмет мълчеше до сега за паркинга . Ще си каже и за хотел-ресторанта , може да има акцийки де . Уж бяха само за срадиона ? Но Др . Кмет пак излъга ,както всеки ден .Явно Др. ДимитроФ подготвя допълнителни доходи за Любимия Ботявъ . Чудим се че Президента разидинявал нацията , Нашия кмет какви ги върши и то толкова явно и нагло , настройва феновете . Как пишеше на плаката ,Иване върни се четози и за чрп нестава.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?