Следвайте ни

Премиерът към феновете на Левски: Вземете акциите! ВИДЕО

Не искаме собственици парашутисти, обявиха сините привърженици

viber icon

Премиерът Бойко Борисов прие представители на фенклуба на Левски и им е препоръчал да вземат акциите на клуба и да го управляват. Подобно нещо стана в Локомотив Пловдив през 2014 - 2015 г.г., когато черно-белите едва се спасиха от разпад до идването на Христо Крушарски.
Срещата на Борисов с привържениците продължи повече от 2 часа и половина, а на нея присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и на спорта Красен Кралев.

След края на срещата петимата представители на синия фенклуб изразиха тревога от случващото се в любимия им клуб, чийто мажоритарен собственик Васил Божков преживява трудни моменти в бизнеса си, тъй като предстои отнемане лиценза на фирмата му Национална лотария, която е и основен спонсор на Левски. Те обаче изрично подчертаха, че не се явяват като защитници на частни корпоративни интереси.

Председателят на Националния фенклуб на сините Степан Хиндлиян каза, че всяка една от фракциите ще обсъди какви действия ще предприеме като не изключи и протести.

"Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към феновете на "Левски" по време на срещата си с техни представители в Министерския съвет.


Изказването на Борисов идва в момент, в който собствеността на отбора е в ръцете на Георги Попов. Той е един от най-приближените до Васил Божков, който пък стои зад собствеността на основния спонсор на "сините" "Национална лотария".


Феновете поискаха срещата заради притесненията си за бъдещето на "Левски". В нея участват петима представители от четири организации, като тя започна след 10 ч. и провеждането й продължава.

На срещата от страна на държавата присъстват и министърът на спорта Красен Кралев, както и този на финансите - Владислав Горанов.

Националния клуб на привържениците (НКП) е представен от председателя Степан Хиндлиян и члена на управителния съвет Димитър Костадинов, който е брат на Любомир Костадинов-Младежа, определян като най-влиятелната фигура сред крайните фенове на сините.


"Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Законът за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с "Левски", какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък", казва Хиндлиян според прессъобщението до медиите.


От другата голяма фенска организация "Ултрас Левски" е председателят ѝ Адриян Петров. Тръстът "Синя България" се представлява от председателя Даниел Стрезов, а сдружението "Сини сърца" - от Илия Христов.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?