Още играят футбол и то какъв - 5 дузпи в един мач

Футболът из цял свят спря, но Беларус започна новия си сезон и дори позволява на зрители да присъстват на трибуните. От самото начало нещата започнаха интригуващо. Студентите от Енергетик МТУ победиха с 3:1 вицешампиона БАТЕ Борисов.

В ранния мач днес Слуцк - Славия Мозир зрителите видяха пет отсъдени дузпи, което е рекорд за Беларус

И така:

• Слуцк е отбор от малък град край Минск, изцяло зависим от местната захарна фабрика. Слуцк не толкова отдавна е във Висшата лига, но през цялото това време не беше много труден за преодоляване тим. Комфортните условия приключиха преди сезона: директорът на Слуцката захарна рафинерия Николай Прудник беше задържан поради така наречената  "бизнес със захар" афера.
(Накратко: в началото на февруари Александър Лукашенко разпореди арестуването на директорите на всички големи беларуски захарни фабрики по подозрение в корупция и пране на пари при продажбата на захар в Русия.)

Не е ясно дали ще приключим сезона, призна преди мача със Славия президентът на "сладките" Виталий Бунос.

• Славия е отбор, някога бил шампион и играл квалификации за Шампионска лига, но в последните 20 години е асансьор между първа и втора лига. 
 
• Главният герой е съдията Сергей Чистов. Доста опитен рефер (38 години), той започва да работи на професионално ниво през 2012 г. В този мач уверено отсъди пет (!) дузпи и отстрани един играч. Виждали ли сте такова нещо? В Беларус - никога, това е рекорд в лигата.

• На дузпите (и в мача 3:1) домакините спечелиха победа: Андрей Чухли вкара първата дузпа в мача - без шанс за Панкратов за 0:1.

След това само играчите на Слуцк стреляха 4 пъти от бя;ата точка: Сослан Такулов вкара една и пропусна втората. Сердюк също би два пъти - и двата опита завършиха с гол, макар че в първия наказатален удар бе избит от  Михаил Барановски (на снимката) и се наложи добавка.

В крайна сметка: Слуцк - Славия Мозир 3:1. Със същия резултат ФК Минск спечели гостуването си на Белшина в Бобруйск.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?