Следвайте ни

Огромни финансови загуби за футбола! Вижте ги

viber icon

Ако се вземе решение за прекратяване на сезона, загубите на европейските грандове вследствие на пропуснати постъпления чрез спонсорски договори, телевизионни права, билети за мачовете и туризъм ще бъдат внушителни. Най-големи биха били пораженията за английската Висша лига - над 1.2 млрд. евро., следвана от испанската Ла Лига с над 900 млн. евро.

В европейските клубни турнири пък трябва да бъдат разпределени съответно близо 2 млрд. евро в Шампионската лига и над 500 млн. в Лига Европа.

УЕФА разполага с две работни групи, анализиращи всичко от спортния календар до финансовите последствия от пандемията с COVID-19, която предизвика спирането на футболния сезон на Стария континент, като изключение остава първенството на Беларус. 

Желанието на президента на УЕФА Александър Чеферин продължава да бъде завършване на сезона до 30 юни или в краен случай 31 юли, но без да налага мнението си на различните федерации, които сами трябва да преценят кога и как да продължат сезона, в зависимост от ситуацията в съответната държава.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?