Следвайте ни

Най-щурата идея: Доиграване на Премиършип в Китай!

viber icon

Трудната ситуация, в която се намира световния спорт, заради пандемията от COVID 19 ражда и налудничави идеи. Една от тях е на клуб от Висшата Английска лига. Той е отправил нестандартното предложение оставащите мачове от първенството да се изиграят в Китай. Според Athletic това е един от многобройните варианти да се направи така, че сезонът да завърши, за да не бъдат изгубени парите от телевизионни права. Преди няколко дни се появи и предложение двубоите да се изиграят в Катар. Идеята е срещите да се проведат в райони, които са по-безопасни за здравето на играчите по отношение на разпространението на COVID-19. Китай вече овладя епидемията, а в началото на май трябва да бъде подновено и местното първенство. Преместването на мачовете извън страната ще даде възможност стадионите и базите на клубовете да бъдат на разположение на здравната система и при нужда да бъдат превръщани в спешни центрове и полеви болници.
  

Тази идея ще бъде обсъждана също на видеконференцията на клубовете, която ще се проведе днес, но според Athletic е по-вероятно да бъде отхвърлена на този етап. 

Другото предложение, което се появи наскоро - мачовете да се изиграят в два региона на Англия, по подобие на принципа на провеждане на Световните първенства, за момента също не печели много подръжници, тъй като е трудно осъществима.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?