Моуриньо се нареди до Херера, Ги Ру, Дино Дзоф срещу Локо

Локомотив Пловдив може да няма кой знае какви големи международно успехи, но това не пречи да се е изправял срещу сериозни имена в треньорската професия в евротурнирите. Такъв ще е случая и сега – начело на Тотнъм е Жозе Мауриньо. При предишния сблъсък с англичани – Болтън за Купата на УЕФА през 2005-а, наставник на съперника е Сам Алърдайс, който впоследствие става селекционер на националния отбор на Англия.

Черно-белите са се изправяли и срещу едно от най-големите имена в занаята – Ериберто Херера. Парагваецът, който е играл и за националния отбор на Италия води Ювентус в трите епохални мача между двата отбора през 1965 година. Срещу него е великият ерудит Димитър Григоров, който изнася урок по футбол на именития си колега с абсолютно неизвестни момчета, които година по-рано са играли в родната Б група.

На Голямата къща Локо изпуска Юве с 1:1, а реваншът на Комунале завършва при същия резултат. Третият мач отново е в Торино и Юве го печели с 2:1 не без помощта и на съдиите.



Ввеликият Ги Ру, който е икона на френския Оксер се изправя срещу Атанас Драмов. Това се случва през 1992 година за Купата на УЕФА.

Сезон по-късно 1993/94 Локо кръстосва шпаги с италианския гранд Лацио, който по онова време е воден от феноменалния вратар на световния шампион за 1982 г. Италия - Дино Дзоф. И в трите случая пловдивчани отпадат, но досегът с великите остава за цял живот.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?