Моуриньо чете „Произходът на видовете“ на Дарвин и чака Ман Юн

Жозе Моуриньо винаги е бил твърдо решен да се възползва максимално от времето, което е прекарал без работа. По тази причина през паузата миналата година, освен че изучава немски и овладяваше други спортове за вдъхновение, той четеше постоянно.

Един от писателите, които са му направили особено е Чарлз Дарвин, авторът на „Произходът на видовете“, началния текст за еволюционната биология. Моуриньо е бил впечатлен от идеята да се наложи да се адаптира, за да оцелее.

Той обаче не очакваше да прилага тези принципи съвсем скоро. Но през последните няколко месеца безпрецедентното спиране заради пандемията от коронавирус предостави на Моуриньо възможност във футболен план да покаже, че може да се адаптира по-добре от своите колеги в треньорския бизнес.

Способността му да го направи може да реши дали, когато играта се възобнови, Тотнъм (осми в класирането) може да преодолее разликата от четири точки до Манчестър Юнайтед на пето място, което, както изглежда, би било достатъчно, за да си осигури място в Шампионска лига. Шпорите играят точно срещу Юнайтед у дома в първия си мач, след като първенството в Премиерлийг бъде рестартирано.

Тогава ще видим какво сме свършили аз и Оле-Гнар Солскяер, казва Моуриньо, който в пандемията разнасяше храна на нуждаещи се в Лондон.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?