Министър Ананиев разреши до 50% фенове на стадионите

Заповед на здравния министър Кирил Ананиев позволява провеждането от 15 юни на спортни мероприятия на закрито и открито при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, а не до 30, както беше до момента.

Ето какво се казва в заповедта:

"Считано от 15 юни до 30 юни не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове и други подобни. В същия период не се разрешава провеждането на групови празненства на закрито с присъствието на повече от 10 души, в т. ч. сватби, балове, кръщенета и други.

Това нарежда здравният министър със Заповед № РД-01-332/12.06.2020 г., която влиза в сила от 15 юни, понеделник.

Със същата заповед се разрешава провеждането на спортни мероприятия на открито и закрито при заетост на местата до 50% от общия им капацитет и настаняване на зрители най-малко през една седалка или при дистанция от 1,5 м. Същото условие, за 50 % заетост на местата, се отнася и за провеждането на конгреси, конференции, семинари и изложения, както и за провеждането на културно-развлекателни мероприятия, в т.ч. театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и др.

Обръщаме внимание, че до 15 юни действаща остава Заповед № РД-01-302/03.06.2020 г".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?