Милан Барош още играе за родния тим и черпи съотборниците с бира

Миналото лято последният герой на Ливърпул от финала на Шампионската лига в Истанбул завърши кариерата си. 38-годишният Милан Барош игра до последния мач за Баник Острава, но през юли обяви, че ще окачи обувките на пирона в края на сезона.

На 14 юли бившият нападател на Ливърпул и Чехия влезе за две минути на смяна срещу Слован Либерец и наистина приключи кариерата си.

Сега съм пенсионер, вероятно ще трябва да си купя бастун, засмя се Милан след мача. - Сега ще прекарвам повече време със семейството си. Сега ще се опитам да живея нормален живот и да видя колко много ми липсва футболът. Може би ще се върна в играта в някоя подходяща роля."

Барош живя без футбол малко повече от месец - през август се завърна в родното си село Вигантице и започна да играе за местния отбор. ФК Вигантице играе в шестата чешка дивизия, а именно този отбор показа на Барош пътя към футбола преди много, много години.

Тук през 2020 г. Милан премина от центъра на атаката в креативен играч от средата на терена. Това не попречи да покаже класа в първия мач: той вкара 2 гола и даде 3 асистенции - както казваме, той стана плеймейкър.

"Излязох да играя за забавление, каза Барош пред местен вестник. - Не съм сигурен, че толкова много фенове са идвали на мачовете на нашия отбор преди. Всъщност очаквахме точно това: феновете пиха бира, ядоха наденица, видяха нашата победа и се зарадваха - за това живеят хората в селото. Няма да се преместя никъде другаде и ще остана тук. Имаме млад екип - ще добавя опит към него."

Няма спор, че Барош разбира от тиймбилдинг - след първия мач легендата на чешкия футбол почерпи по бира партньорите си в отбора. Е, какво, кариерата свърши - сега може. Освен това, това е Чехия.

Дори противниците се наслаждаваха на мача. 

Въпреки факта, че допуснах 8 гола, това все още е един от паметните мачове в живота ми, призна вратарят на отбора на Юринку. -  Колко пъти ви се е случвало да обмените няколко фрази с победител в Шампионската лига преди мача?

Въпреки това, дори присъствието на Барош не гарантира победа на ФК Вигантице във всеки мач. Например срещу съседите от Рознов (Милан също е играл в един мач за този клуб) загубиха с 1:2, а вторият по резултатност нападател в историята на чешкия футбол не реализира отсъдена дузпа. Освен това Барош не играе във всеки мач - той е в отбора за забавление.

Накрая, но не на последно място, играта сред такава природа е чиста тръпка! Само 1000 души живеят в село Вигантице, но колко е красиво, нали!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?