Любо Пенев с първи думи като треньор на ЦСКА ВИДЕО

Новият наставник на ЦСКА-София Любослав Пенев говори пред клубната телевизия относно завръщането си на “Армията”. Легендата на червените разкри, че се е съгласил да се върне след напускането си преди две години, защото “вижда промяна в много положителна посока”. Също така Пенев допълни, че е много успешен треньор и представянето на Царско село през последната година го е доказало.

 
“Отново съм си вкъщи. Мисля, че това е много ясно и много красноречиво. Какво се промени през тези две години, след като напуснах клуба? Това, което аз виждам, е, че промяната е в много положителна посока и аз съм доволен. 

Има няколко човека, с които работихме преди две години. Те са все още тук. Това ни е трета тренировка за днес. Виждам много добри футболисти с добри качества. По-точна оценка не мога да дам, защото ни предстои работа, в която ще перценя реалните възможности на всеки един футболист. Не е важно само треньорът да преподава. Важно е футболистите да разбират какво се преподава, какви са указанията. Така че това е като медала - две страни - треньор и футболисти, футболисти и треньор заедно. Ние сме професионалисти. Моята задача е да подготвям футболистите. Те са професионалисти, идват на тренировка, за да работят и да се трудят. Но в крайна сметка те са артистите, както и да го коментираме, накъдето и да го завъртаме. Когато дойде официалният мач, сме готови, преоблечени, официален екип, съдиите, обстановка… И те са хората, които дават облика и резултата от това, което се тренира”, каза Пенев, след което обяви за много успешен треньор. 

“Отбрите ми играят много успешно срещу Лудогорец? Знам защо ме питаш, но не е само срещу Лудогорец. Отборите, които ръководя, играят много успешно срещу всички отбори. И мисля, че се доказа през последната година с Царско село. Нещата се получиха, много, много, много добре. Сега ни предстоят два важни полуфинала. 

От два дни съм тук, но ще направим всичко възможно да се представим по най-добрия начин. Винаги съм го казвал, но сега пак ще го повторя ако на някой не му е ясно - аз съм от ЦСКА. ЦСКА ми е на сърце, аз съм възпитаван по този начин и в ЦСКА, и в други отбори. Задачите пред нас са винаги да бъдем първи. Т.е. на първата среща казах на момчетата: “целите, които ви поставям като старши треньор са шампиони, купа, Европа.” Мисля, че съм достатъчно ясен. Пред ЦСКА стоят само високи цели и всеки. Който работи в ЦСКА, трябва да е наясно, включително футболисти и треньори, че винаги преследваме една и съща цел. И тя е да бъдем първи", заключи Любо Пенев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?