Следвайте ни

Локо разпусна школата, умуват за първия отбор

Дадоха на младите футболисти указания как да се предпазят от коронавирус

viber icon

Ръководството на Локомотив Пловдив разпусна всички отбори от Детско-юношеската школа във ваканция. Новината съобщи спортният директор Георги Иванов. Мачовете на формациите бяха отменени от БФС, а на Лаута спират и тренировките като превантивна мярка срещу разпостранението на коронавируса. "Децата са най-важни. Няма да рискуваме здравето им", сподели Иванов и добави, че срокът на ваканцията е една седмица първоначално. "Ще следим събитията и ще реагираме седмица за седмица", каза още Гонзо.
На Лаута тепърва ще решават как ще процедират с представителния отбор.  По всяка вероятност играчите ще бъдат пуснати да почиват по домовете си, а чужденците по квартирите.

"Във връзка с разпространението на на вируса COVID-19 на територията на Република България, Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив взе решение от днес (13.03) да се спре тренировъчния процес на всички възрастови групи в детско-юношеската школа. Към този момент всички двубои от Елитните, Зоналните и детските групи са отложени от БФС.

За ръководството на Локомотив на първо място е здравето на играчите и техните треньори, като днешното решение ще бъде в сила до второ нареждане.

Предлагаме на вниманието на децата и техните семейства препоръки, изготвени от Общинския кризисен щаб в Пловдив:

– При вирусни симптоми първата стъпка е да си останете във вкъщи и да се консултирате с личния си лекар, дори при най-леките симптоми като суха кашлица, главоболие или течащ нос, ограничете социалните контакти.

– При кихане и кашляне закривайте носа и устата си със сгънат лакът или носна кърпичка. Това може да предпази околните от заболяване. След употреба, изхвърляйте носните кърпички в кофата за битов отпадък.

– Избягвайте да докосвате очите, носа или устата си, тъй като микробите често се разпространяват, когато човек докосне заразена с микроби повърхност, а след това докосне и очите, носа или устата си. ­

– Въздържайте се от посещения на места с много хора и масови мероприятия (примери за такива места са медицинските заведения, районните администрации, ресторанти, барове, дискотеки, кафенета, молове, хипермаркети, кинотеатри, летища, други).

– Избягвайте контакти на близка дистанция с хора и използването на обществения транспорт.

– Поддържайте физическа дистанция от около 1 метър (3 крачки) разстояние между вас и човек, който киха или кашля.

– Ограничете всякакви физически контакти с други хора: здрависване, ползване на общи кърпи, възглавници, съдове и прибори за хранене.

– Почиствайте често повърхностите на дръжките на врати, смартфони, дистанционни управления, като използвате дезинфектиращ препарат.

– Ограничете максимално контактите на възрастните и хронично болните си близки. Разяснете им опасностите.

– Информирайте се само от достоверни източници – сайтовете на официалните институции.

– При завръщане от пътуване в рискови зони задължително информирайте личния си лекар и останете под карантина поне 14 дни в домашни условия.

– Избягвайте контакт с болни хора, особено такива с кашлица.

– Мийте ръцете си често и в продължение на поне 20 секунди с топла вода и сапун, особено след кашляне или кихане. Това ограничава рискът от заразяване с над 20%. Използвайте дезинфекционен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след използване на тоалетната и след всеки контакт с животни.

– Избягвайте посещения на пазари и места, където има живи или мъртви животни, както и контакт с техните екскременти или изпражнения".

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?