Локо продаде Чико Цветанов в Южна Корея

Локомотив Пловдив продаде крилото Момчил Цветанов. Новината потвърди спортният директор на клуба Георги Иванов. Гонзо обаче не уточни за кой отбор става въпрос.

Това е първа сделка, от която в касата на черно-белите ще влязат пари през това лято. Според запознати изненадващо Цветанов ще продължи кариерата си в азиатската страна, а не в Турция, както се очакваше. За него имаше оферта от втородивизионния турски Коджаелиспор, който даваше 150 хиляди долара. В последния момент обаче за Цветанов е пристигнало по-добро предложения както за клуба, така и за състезателя. 

30-годишният флангови футболист дойде на „Лаута“ през зимата на 2019 година. Първоначално той бе със статут на резерва, но с много труд си спечели титулярно място, а наскоро и повиквателна от селекционера Ясен Петров за контролите със Словакия, Русия и Франция, в които се представи на добро ниво.

В кариерата си плевенският Чико е носил още екипите на Славия, Верея, ЦСКА, Ботев Пд, Литекс и Спартак Плевен. Това ще е втори престой за него в чужбина. През 2017-а е част от последния Стал Миелец, но не успява да направи нищо кой знае колко запомнящо се. Момчил Цветанов е един от най-титулуваните играчи у нас с цели 10 трофея ​- 2 титли с Литекс, 6 Купи на България (2 с Литекс, 2 с Локо Пд, 1 със Славия и 1 с ЦСКА), както и две Суперкупи (с Локо Пд и Литекс). Той става шестият играч, който напуска смърфовете това лято след Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Давид Малембана, Кристиян Илич и вратарят Ивайло Василев. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?