Либийски бизнесмен иска партньорство с школата на Ботев

Либийски бизнесмен поиска партньорство с школата на Ботев. В късния следобед днес той пристигна на базата в Коматево като бе придружаван от кметът на Пловдив Здравко Димитров и мажоритарният собственик на клуба Георги Самуилов. 

Бизнесменът, който е бивш министър в едно от правителствата на Либия има своя частна академия в родината си. Той е предложил сътрудничество между двете школи. 
Шефът на Академията Сюлейман Фортия, представители на либийското посолство у нас и президентът на жълто-черните Георги Самуилов присъстваха на срещата, на която двете страни се договориха Ботев да помага на талантливи млади либийски футболисти.
„Приветствам Ви с добре дошли и Ви уверявам, че в наше лице намирате приятели и съмишленици, които ще направят всичко възможно за успешна съвместна работа”, заяви пред либийските гости кметът Димитров, а Георги Самуилов добави „Всеки дълъг път започва с малка крачка, която днес правим”.
Треньори от Ботев ще посетят най-голямата школа на академията, която е в Истанбул, а по-късно малките либийски таланти ще пристигнат за подготовка под тепетата.


„На практика това ще бъдат млади играчи на Ботев и ние се надяваме най-талантливите от тях да продължат своя път оттук към големите европейски отбори”, коментира изпълнителният директор в оставка Иван Йотков.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?