Левски срещу ЦСКА в търсене на спасението си ВИДЕО

Днес от 14:45 часа на стадион "Васил Левски" в София

Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг в съдбоносно дерби от кръг №21 на Първа лига, днес от 14:45 часа на стадион "Васил Левски". 

Левски на практика остана без финансиране, след като собственикът Васил Божков напусна страната, а "Националната лотария" спря да е спонсор на клуба. Така днешният мач може да се окаже съдбоносен. Феновете се активизираха и се очаква да напълнят стадиона, за да покажат подкрепата си към клуба и играчите. Евентуална победа ще бъде от огромно значение, особено от психологическа гледна точка, защото ще върне настроението и надеждата на "Герена".

В същото време в ЦСКА положението не е чак толкова драматично, но не може да се нарече и розово. Отборът не успя да запише нито една победа по време на лагера си в Испания, като в петте изиграни срещи там завърши с 1 равенство и 4 загуби и голова разлика 0:11. Това сериозно разклати доверието на шефовете в старши-треньора Милош Крушчич, като столът на сърбина вече се клати и евентуална загуба днес може да сложи край на престоя му на "Българска армия".

Добрата новина за треньора на Левски Петър Хубчев е, че той няма никакви проблеми с контузени или наказани играчи и ще може да пусне оптимален състав. Очакванията са той да заложи на Миятович на вратата и пред него Миланов, Ейолфсон, Рейш и Горанов в защита. Славчев и Тиам ще са опорните полузащитници, а Спиерингс ще действа изнесен по-напред като плеймейкър. Иванов и Паулиньо ще бъдат на двете крила, а в атака ще започне Костов.

В същото време в ЦСКА ще липсват двама важни играчи. С контузии са Раул Албентоса и Тиаго Родригес, които останаха извън групата за мача. Така Крушчич най-вероятно ще пусне в игра Бусато под рамката и Турицов, Гълъбов, Занев и Мазику в отбрана. Антов и Бикел ще играят като дефанзивни халфове, а Белтрам ще получи шанс да дебютира в ролята на плеймейкър. Отабор и Евандро ще бъдат на двете крила, а в атака ще се разчита на Соу.

Вероятни състави:

Левски: Миятович, Миланов, Ейолфсон, Рейш, Горанов, Славчев, Тиам, Спиерингс, Иванов, Паулиньо, Костов

ЦСКА: Бусато, Турицов, Занев, Гълъбов, Мазику, Антов, Бикел, Белтраме, Отабор, Евандро, Соу

Стадион: "Васил Левски", София. Съдия: Георги Кабаков. Начало: 14:45 часа.

Снимка: LAP.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?