Кристиан в Хайдук, Ботев би ЦСКА 1948, Балтанов - контузен

Кристиан Димитров не бе в състава на Ботев за последната контрола от зимната подготовка на отбора срещу ЦСКА 1948. Снажният бранител вчера си е събрал багажа от стадиона в Коматево и е заминал за Сплит, Там ще премине медицински тестове и, ако всичко е наред, ще подпише договор с Хайдук.

500 000 евро е сумата, която Ботев ще получи за звездата си. 

"Хайдук е на път да си подари квалитетен защитник в седмицата, в която отбелязва 109-ия си рожден ден", пище сайтът Ютарни лист в коментар за трансфера на Кристиан Димитров.

 

Ботев победи ЦСКА 1948 с 2:1 в контролна среща на Футболен комплекс "Ботев 1912" в Коматево. Антонио Вутов (11) изведе "канарчетата" напред. Контролната среща бе с платен вход, като пропуските са с цена 5 лева.

Всички приходи от продажбата на билети ще бъдат дарени за хореографията в чест на Тоско Бозаджийски, която ще бъде показана в дербито с Локомотив (Пловдив).

В 11-ата минута Ботев (Пд) организира много добра атака, при която топката бе пратена на десния фланг, а оттам Антонио Вутов получи прекрасно успоредно подаване към втора греда. Юношата на Левски не пропусна да се възползва от възможността и да изведе “канарчетата” напред в резултата. 

В 34-ата минута ЦСКА 1948 стигна до първото си по-сериозно положение пред вратата на Ботев. Янко Георгиев обаче парира удар от непосредствена близост. Добра възможност се откри и пред Славчо Шоколаров в 38-ата минута, но ударът на полузащитника прелетя над вратата.

В 63-ата минута Александър Тонев удвои преднината на Ботев. Този път неговият съфамилник Димитър Тонев открадна топката, влезе в наказателното поле и подаде към юношата на ЦСКА. Александър Тонев се озова на чиста позиция пред опразнената врата и отбеляза.

Снимки Иван Йочев

В 71-ата минута Славчо Шоколаров намали изоставането на ЦСКА 1948 с елегантно изпълнение, което не остави никакви шансове на Аргилашки за намеса. Халфът засече с едно докосване центриране от десния фланг, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата.

В 74-ата минута Лъчезар Балтанов получи тежка контузия при сблъсък с Александър Александров. Капитанът на “канарчетата” трябваше да бъде изведен с помощта на човек от лекарския екип на Ботев. В 82-ата минута Стефан Попов влезе грубо в краката на Славчо Шоколаров, което доведе до директен червен картон за младока.

БОТЕВ - ЦСКА 1948 2:1
1:0 Антонио Вутов 11, 2:0 Александър Тонев 64, 2:1 Славчо Шоколаров 71


БОТЕВ: Янко Георгиев, Лазар Марин, Димитър Пиргов, Иван Бандаловски, Филип Филипов, Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Джонатан Перейра, Александър Тонев, Антонио Вутов, Станислав Шопов

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Димов Атанасов, Михаил Минков, Венцислав Василев, Александър Александров Александър Александров, Славчо Шоколаров, Борис Тютюков, Янко Сандански, Денислав Александров, Андон Гущеров, Милко Георгиев

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?