Следвайте ни

Искат гаранция от Пламен Райчев за четирите трибуни на Колежа

viber icon

Граждански съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион „Христо Ботев“ настоява за официално потвърждение от Община Пловдив, че стадион Христо Ботев ще бъде построен според ангажимента, поет от общината, за изграждането на стадион с четири трибуни и 18 777 седалки. За целта е входирано писмо в Общината, в което пише дословно:


ДО Г-Н ПЛАМЕН РАЙЧЕВ

ЗАМ.- КМЕТ „СТРОИТЕЛСТВО И ИНВЕСТИЦИИ“ ОБЩИНА ПЛОВДИВ

ЗАЯВЛЕНИЕ

От Граждански съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион „Христо Ботев“, към “СДРУЖЕНИЕ ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ ПЛОВДИВ” Адрес: град Пловдив, бул. „Източен“ № 10 Представлявано от: г-н Радослав Кошински

УВАЖАЕМИ Г-Н РАЙЧЕВ,

Съгласно обсъжданите теми на срещата на 19.04.2021 г., между всички участници в строителния процес, както и предвид големия обществен интерес и необходимостта от прозрачност на обществената поръчка:

„Изпълнение на строеж, част от Общинската спортна инфраструктура -Стадион „Христо Ботев“ – град Пловдив”, ние от Граждански съвет като представител на целокупната жълто-черната общност, настояваме дa получим вашите писмени отговори на следните въпроси:

1.Във връзка с направеното ново предложение на арх. Савов, за изграждане на съоръжението с четири завършени трибуни, с места на пълния им капацитет, 18 777 седалки. Служебни и технически помещения, ситуирани под трибуната на сектор «В» / трибуна Изток/, осветление, монтирано на част от проектираната козирка, покритие на поне 1200 места на сектор «А», всички необходими и достатъчни за получаване на лиценз за Efbet лига, както и за частично въвеждане в експлоатация и нормално функциониране строително монтажни работи, бихме ли могли, съвместно с всички участници в строителния процес, да пристъпим към създаване на коментирания на срещата документ, удостоверяващ и ангажиращ ги с продължаването и завършването на строителството в тази му цялост.

Бихме желали, в документа, да бъде записан и срока за завършване на този етап и въвеждането му в експлоатация.

2.Бихме желали, да получим в обещания срок, съставената от арх. Савов, КСС на предложения от него вариант, за усвояване на осигурената към този момент сума от 25 000 000 лв / с ДДС/. Съгласието на Изпълнителя, бе декларирано на срещата на 19.04.2021 г..

3.Настояваме да получим окончателен отговор и на задаваните нееднократно въпроси, кога ще са готови становищата, относно съответствието на наличните седалки, към действащите противопожарни, санитарно-хигиенни, строително-технически и международни (изискванията на UEFA за 4-та категория)?

Кога ще бъде извършен ремонт на терена на стадион "Христо Ботев", какви СМР ще включва ремонта, по какъв способ ще бъде възстановено тревното покритие с цел нормалното ползване на терена и стадиона?

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?