И Синитево отдаде последна почит на Петко Петков

Стотици хора – бивши и настоящи футболисти, деятели, общественици и фенове си взеха днес последно сбогом с легендата на Берое и българския футбол Петко Петков.

Дълга опашка от негови почитатели се изви пред сградата на Държавна операта в Стара Загора, където бе поклонението. 

Да отдаде последна почит към легендарния нападател пристига и делегация от родното му село Синитево, община Пазарджик, водена от някогашният областен управител Иван Димитров, кметът на селото Борислав Алексиев и шефът на Жилфонд Иван Стефанов.

За поклонението в Стара Загора пристигнаха още изпълняващият длъжността председател на БФС Михаил Касабов, заместникът му Антон Попов и бившият президент на централата Валентин Михов. 

Присъства и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Сред хилядите дошли да изпратят легендата в последния му път бяха още треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо, екзекуторът на Франция от 1993-та година Емил Костадинов, Ваня Джаферович. 

Дойдоха и съотборниците на Петко Петков, бивши и настоящи футболисти, феновете на Берое, както и много граждани, любители на красивата игра и майсторството на Петко Петков.

Той остава ненадминат рекордьор по отбелязани голове за отбора на „зелено-белите“, двукратен голмайстор на „А“ група, носител на множество награди.

“Каквото и да напишем за големия Петко Петков ще бъде малко! Истински отдаден на зеления отбор, винаги верен. Рекордьорът по отбелязани голове за любимия отбор, печелил купи и безброй мачове със зелената фланелка! Благодарим ти за всичко, което ни даде! Оставаш завинаги в сърцата ни и винаги ще бъдеш с нас! Легендите не умират!” написаха от „Берое” в памет на почетния гражданин на Стара Загора.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?