Гонят феновете от стадионите заради пика от COVID-19

Всички спортни меропривтия от утре 10 юли ще се провеждат без публика, обяви здравният министър Кирил Ананиев на пресконференцията, която той да де заедно с представители на националния оперативен щаб по повод увеличаването на случите на заразени с коронавирус у нас и преминаването на прага от 200 заболели на ден.

"Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито се провеждат без публика. Заповедта влиза в сила от 00:00 часа на 10 юли", заяви Кирил Ананиев.

Здравният министър уточни, че мярката ще се изпълнява до второ нареждане. 

Ананиев коментира и ситуацията с финала на Купата на България, провел се на 1 юли на Националния стадион "Васил Левски" и коментира мерките на стадиона и отношението на феновете към тях.

"Аз напуснах стадиона, след като видях накъде вървят нещата и то с много голямо неудовлетворение и ядосан до крайна степен. Мачът започна със спазване на правилата - през седалка и през ред. След това, заради емоцията на стадиона, младите хора забравиха за всичко. Ние гласувахме доверие на българските граждани, за да ги върнем към нормалните условия, но щом не става, веднага предприемаме нови решения".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?