Следвайте ни

Голям наш тим обяви фалит, после се отметна

viber icon

ФК Нефтохимик обяви фалит, а след това се отметна само в рамките на един ден. В четвъртък по обяд изпълнителният директор на клуба заяви, че разпуска отбора, заради кризата с коронавируса и невъзможността да осигури издръжка. Той допълни, че разрешава на играчите да си търсят нови отбори. "Разпускаме отбора. Няма кой да плаща заплати, квартири и всичко друго. Ситуацията е много тежка, има по-важни неща в държавата! Който иска, можем да разтрогнем. Който иска, може да отиде на борсата. Който иска може и в неплатен отпуск. Няма как”, написа Москов на профила си в социална мрежа.
В късния следобед обаче от Бургас казаха, че фалит няма, а просто са пуснали играчите да се приберат по домовете.

"Играчите на Нефтохимик не са освободени и отборът ще продължи участието си във Втора лига когато първенството бъде възстановено, съобщи клубът чрез своя сайт. Понеже до момента остава неясно кога ще се случи това ръководството на клуба взе решение футболистите, които не са от Бургас, да напуснат квартирите си и да се приберат при семействата си.

До края на месец март те ще бъдат в отпуск, а през следващия месец, с оглед ситуацията в страната и решението на Българския футболен съюз за шампионата, ще се вземе решение как ще продължи да функционира отборът", обявиха от клуба.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?