Георги Дерменджиев: Контузените ще се оправят до мача с Унгария

Националният селекционер Георги Дерменджиев говори за ситуацията в българския футбол по време на пандемията от коронавирус, която завладя света. Специалистът сподели кога според него ще бъде подновено родното първенство. 

Здравейте, господин Дерменджиев как сте и къде ви намирам?

- Здравейте, при семейството си съм в Пловдив.

Как прекарвате времето без футбол?

- Ние футболните хора има с какво да се занимаваме, гледам стари мачове, изобщо не съм далеч от футбола.

Оптимист ли сте, че българското футболно първенство може да се проведе през месец май? Това ви касае пряко, тъй като мачът с Унгария е насрочен за началото на юни.

- Подновяването на шампионата ще зависи не само от обстановката в България, Европа и света. Вие знаете какво предприеха ФИФА и УЕФА, такива генерални мерки с отлагането на Европейско първенство, с отлагане на Олимпиада, това са много важни моменти и ние принципно няма как да гадаем кога ще бъдат конкретните дати, те за заложени от УЕФА, но ще се съобразят с обстановката.

Неформално се дискутира, че сезонът може да продължи до месец август за клубните шампионати, но има гласове и за прекратяването им. Вашата позиция каква е?

- Мисля че, ситуацията е изключително трудна, не може да се прогнозира. Дори Европа се чуди в тази обстановка как да направи програми, за да спаси и двата сезона. Сложно е, не е лесно, трябва да изчакаме търпеливо кога тази пандемия ще бъде овладяна.

Преместването на мача с Унгария отваря пред вас нови възможности за селекцията?

- Имаше набелязани играчи с контузии, вероятно те ще използват времето пълноценно, за да са възстановят.

Вашето пожелание към хората при тези особени времена?

- Хората трябва да бъдат много дисциплинирани, това, което се прави е за тях, да се опазваме, да бъдем здрави и сплотени./"Гонг"

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?