Гецата отвя конкуренцията за Лаф на годината

Българският спорт може да е в криза, но това изобщо не се отрази на чувството за хумор и духовитостта на неговите жреци. Футболът отново спечели палмата в надпреварата за крилати лафове. На познатата висота се представиха президентите на Локомотив Пловдив и Славия - Христо Крушарски и Венцеслав Стефанов, а също така Стратега от Мировяне Димитър Пенев. През изминалите 12 месеца обаче те срещнаха сериозна съпротива от Вили Вуцов, тв коментатора Георги Попвасилев и акционера в Левски Константин Папазов. 

Екип "Спорт" на "Марица" имаше нелеката задача да определи №1 от лафовете на изминалата година сред толкова много сладкодумници във футбола. Все пак според нашето скромно мнение

Златната палма грабна бронзовият медалист от САЩ 94 и легенда на Марица, Ботев и ЦСКА Георги Георгиев

Кършиякалията буквално закова конкуренцията си с прогнозата за шансовете на националния ни отбор да се класира за Световните финали в Катар през 2022 г. "Шансовете ни да се класираме на Световното в Катар са единствено ако Италия ни даде националите си и те играят за нас", обяви пред репортер на "Марица" един от най-големите естети с топка в историята на футбола ни.

Босът на Локо Пловдив Христо Крушарски имаше много поводи за радост през 2020 година. Черно-белите дублираха спечелването на Купата на България, във витрината си добавиха и Суперкупата на страната и финишираха есента на второ място във временното класиране. Самият Крушарски не остави без внимание нито едно от тези събития. Най-запомнящ се обаче бе лафът му, след като жребият за третия предварителен кръг на Лига Европа отреди отборът му да приеме на Лаута Тотнъм. 63-годишният бизнесмен от Говедарци отдаде дължимото на гранда от Северен Лондон, но бе далеч от пораженческо настроение. Напротив, той бе оптимист за крайния изход. Мнозина сметнаха това за шега, но великият Жозе Моуриньо се изпоти здраво в парка зад ВСИ, а тимът му бе на 11 минути от сензационно отпадане.

"Тотнъм? Ще ги напоркаме, ще ги бием и ще ги изпратим по живо и здраво! 

Ако се срещна с Моуриньо, ще му кажа "Добре дошъл и добре си отишъл с пълна кошница". Какво чудо? Ясно е, че ние ще ги бием - въпросът е с колко", заяви пред "Марица" Христо Крушарски.

Като истински родолюбец Христо Крушарски възнегодува остро срещу плачевното представяне на националния ни отбор. "Просто нямам думи. Тези момчета нямат никаква воля за игра. По-добре да си отидат вкъщи и да си легнат при гаджетата. Да не се занимават с това, което не им е работата.

Оттук нататък трябва да започнем от главата - да помислим кой може да управлява и кой не може. Да си чешеме само ... яйцата - просто няма смисъл да се занимаваме. Без ред и дисциплина нищо не става. Защо в Локомотив има нещо - защото има треньор, който реже глави и крака. 

Какво ще направя, ако аз управлявам? Първото нещо, което ще направя, е да изчистя всички кесачи и заплатаджии, които са в управата. С четири човека в управата на Локомотив направих нещо.

Съдиите да свирят това, което виждат. А не да си нагаждат задниците на тоя и оня. Никой не ги кара да свирят по този начин. Затова имаме този футбол. Нашите момчета чакат някой да ги бута и само да играят балет. А това не беше и балет."

Достоен конкурент на Христо Крушарски отново бе колегата му от Славия Венцеслав Стефанов. Под прицела на Чичо Венци през годината бяха националният отбор, Наско Сираков, че дори и звездата на Ботев Тодор Неделев. "Дайте тогава всичко живо да се съобразява, че в момента трябва да спасяваме Левски. Това спасение на Левски стана по-страшно от пандемията от коронавирус! А ги видяхме - отидоха в Пловдив и буферът ги бутна на прелеза.

Като сте толкова големи, сключете си договор с "Петър Ченгелов"

например и да ви дават пари. А от Левски искат да приберат всички пари!"

Чичо Венци не остана безразличен и към резилите на националния отбор, а на мушката му попадна нападателят Божидар Краев: "Част от настоящите футболисти просто не стават. Това момченце с опашлето няма качества да е нападател на националния отбор. Трябвало да се гордеем с него, защото играе в Шампионската лига. Ще става Футболист на годината? Леле, ще хвана една сопа... Националният отбор е чест, той е отговорност, оръжието там е тежко. Моуриньо и Копърфийлд да застанат в тандем на мястото на Дерменджиев, чудо няма да стане. Трябва да имаме дупе и да се даде шанс на младото поколение, докато направят сплав.

Годината не мина и без остроумията на Стратега от Мировяне Димитър Пенев. "За Купата ни чакат сериозни мачове. Там не можеш да наваксаш точките и да поправяш грешките. Дано в БФС да не им мине през акълите да направят полуфиналите в един мач. То ще е все едно да отидеш да си купиш бельо и да го забравиш в магазина".

Относно мечтите на червените за шампионска титла, Чичо Пенчо многозначително заяви: "Шансове за титлата на ЦСКА? Далече сме да прескачаме сега, нека не правим "Настрадин Ходжа с магарето, когато ходи и когато се качва".

Безработният от дълго време треньор Велислав Вуцов не остана по-назад в критиките си към националния отбор. Сарказмът му бе убийствен след митичната победа над Гибралтар. "За какво са ни такива мачове? На Гибралтар не им стигнал един човек и взимали шофьора на посолството. Срам, срам", обяви Вили Главата.

Какво е една цяла година без философските прозрения на Валери Божинов? Е, 2020-а не мина без самородния талант от Горна Оряховица. Този път той се раздаде в спор с легендата на Локомотив Пловдив и настоящ играч на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров. "Че ще станеш голмайстор №1 в българския футбол, в това спор няма. Имa eднo мяcтo, къдeтo винaги cъм пръв! Имa дoкaзaтeли и cвидeтeли. Къдeтo Бoжигoл e игрaл, щe прoдължи дa игрae!

Бoжигoл нe мoжeш дa гo минeш тaм, къдeтo иcкaш! Рaзбрa ли, Кaмбурaкиc".

Своята дан в словесната съкровищница на годината даде и назначеният за съсобственик на ФК Левски поливалентен специалист Константин Папазов. Тити, както е известен на широката общественост, си спомни за шампионската година на Локомотив Пловдив, когато не пропускаше мач, на който присъства покойният бос на черно-белите Георги Илиев. Той бе и най-шумният сред многото образи в антуража на Главния. Моят учител казваше: "Всеки има църква, в която да се кръсти". Моята църква беше Георги Илиев". 

Доста бисери произведе и журналистическото братство през изтеклата година. Ние се спряхме на шедьовъра на колегата от bTV Георги Попвасилев от мача Реал Мадрид - Борусия Мьонхенгладбах. "Отбраната на Борусия Мьонхегладбах се лашка напред-назад, надолу-нагоре като в барабан на перална машина.

Както рибите налетяват в пагубна мрежа, както птиците се заплитат в примки, тъй и защитниците се залутаха в наказателното си поле. Да, така щеше да завърши своя стих 12-и в глава 9-а на книгата си Еклисиаст, ако беше гледал този мач, който е напът да се превърне в безнадежден епос за отбора на Борусия Мьонхенгладбах".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?