Следвайте ни

Футболист преспал с балдъзата по време на карантината

viber icon

Забраната за футбол се отразява пагубно на психиката на футболистите, алармира топ терапевтът Стив Поуп (на снимката) в колонката си в британския вестник "Сън", цитиран от Спортал. Той споделя, че много играчи не знаят какво да правят по време на принудителната самоизолация и го засипват с обаждания, в които споделят и странни неща.

Поуп, който е работил като психолог в отбори като Манчестър Юнайтед и Бърнли от над 20 г., смята, че излизането от обичайния режим на тренировки и мачове е своеобразен шок за футболистите.

"Те буквално не знаят какво да правят. Имат много пари, но им липсва публиката, за да се чувстват значими и известни. Затова някои правят неща, които са доста лоши или направо разрушителни. Един играч ми се обади и каза "Стигнах дъното, преспах от скука със сестрата на жена ми". Страдат от стрес и безпокойство.

Свикнали са да им се казва кога да тренират, кога да спят, какво да ядат. Някои са напълно опустошени, тъй като не знаят кога ще е следващият мач, както и кога ще подновят тренировки със съотборниците си", пише Поуп. По принцип мачовете в Англия са спрени до 3 април, но забраната може да бъде удължена заради коронавируса.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (4)

Каскет

19.03.2020 | 18:24

Още повече ми изясни картинката, как може да си живял с такъв грозен, лош и прост търтей който само плюскаше...и още нещо.. на всичкото отгоре..! (Въщам си го...!)

Отговори
1 0

Кимбайната

19.03.2020 | 11:19

И какво от това, пак ще се гътне..!

Отговори
1 0

Мърша да казва на други мърша

19.03.2020 | 06:12

А балдъзата с доста народ, плюс зетя и дъщерята..!

Отговори
4 0

минаващ

19.03.2020 | 07:07

Който има балдъза, е.бе два гъза.

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?