Следвайте ни

ФИФА изхвърли футболен бос за сексуален тормоз

viber icon

Президентът на футболната асоциация на Хаити Ив Жан-Барт е изключен от ФИФА от всякакъв вид международни и национални футболни дейности за период от 90 дни, тъй като срещу него е започнало разследване.
 
От ФИФА не посочиха от какъв характер е разследването, нито колко време ще продължи, предава Гонг.
 
72-годишният Жан-Барт е начело на Хаитянската футболна федерация от 2000 година. Наложеното му наказание влезе в сила от понеделник.
 
Преди месец той бе обвинен в сексуално насилие над млади футболистки в Хаити. Жан-Барт заяви, че всичко е лъжа и атака срещу него и семейството му.
 
На този етап момичетата са пожелали да запазят анонимност, но британският Дъ Гардиън публикува част от разказите им. Случаите са от последните 5 години и са в националния тренировъчен център, който приютява най-добрите млади таланти в Хаити.

"Има жена, която работи там и оказва натиск върху момичетата да правят секс с него. Когато види хубаво момиче, което му привлича вниманието, той изпраща въпросната дама да й каже, че ще бъде изхвърлена от центъра. Тя започва да плаче и тогава дамата казва: Единственият начин да разрешите това е да говорите с Барт. В този момент момичето няма друг избор освен да се примири със сексуалното насилие", разкрива една от жертвите. 
 
Според Дъ Гардиън е имало случаи, в които някои от младите футболистки са принуждавани да правят аборт след секс с президента на федерацията.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?