Следвайте ни

Феновете на Ман Юн дадоха 3 дни за продажба на клуба

viber icon

Феновете на Манчестър Юнайтед продължиха войната срещу собствениците на клуба семейство Глейзър като поискаха ултимативно продажбата на мажоритарния пакет акции до три дни. Вчера те се вдигнаха на бунт, в резултат на който пропадна мачът с Ливърпул, а днес в писмо до главния акционер Джоел Глейзър дадоха своите искания в план с четири точки и дадоха време за отговор до петък. 

Протест на феновете на "червените дяволи" срещу собствениците доведе до отлагането на дербито с Ливърпул. Хиляди се събраха около "Олд Трафорд", а около 200 фена дори влязоха в стадиона и нахлуха на терена часове преди мача. Те бяха обсадили и хотела, където бяха играчите на Юнайтед, които така и не тръгнаха за стадиона. 

"След вчерашните събития вярваме, че вашето внимание е насочено напълно към въпроса какво ще се случи в Манчестър Юнайтед", пишат от тръста на привържениците на клуба в писмото до Джоел Глейзър.

"Искаме да бъдем ясни, че никой не иска случилото се вчера на "Олд Трафорд" да се превърне в редовно събитие. Ние сме футболни фенове и искаме да подкрепяме нашия отбор. Не искаме да прекарваме почивните си дни, протестирайки извън нашия стадион. Това, което се случи, беше кулминация на 16 години, в които вашето семейство като собственик на клуба ни докара до дългове и западане. Повече от всякога се чувстваме игнорирани. В тези 16 години нито един от членовете на фамилия Глейзър не благоволи да проведе разговор с нас - тръста на привържениците. Мнозинството от хилядите присъстващи на протеста изразиха своя глас мирно. Подкрепяме правото на феновете да протестират в рамките на закона и не оправдаваме актове на насилие", се казва още в писмото. 

Привържениците дадоха и своите искания: "Никой от нас не иска това да продължава. Така че трябва да намерим начин да продължим напред и имаме план с четири точки, за да се случи това:

1. Включете се и подкрепете инициираното от феновете разглеждане на футбола от страна на правителството и го използвайте като възможност за промяна на сегашната структура на собственост в полза на привържениците. 
2. Веднага назначете независими директори в ръководството, чиято единствена цел е да защитават интересите на клуба като футболен клуб, а не на акционерите. 
3. Работете с тръста на привържениците на Манчестър Юнайтед и феновете като цяло, за да бъде внедрена акционерна схема, която е по-достъпна за всички и в която акционерите имат същите права за гласуване като тези, които притежават във фамилия Глейзър. Ако има апетит сред феновете, трябва да приемете и да не оказвте съпротива на това делът на Глейзър в клуба да бъде намален или изцяло изкупен. 
4. Съгласете се на консултации с притежателите на сезонни билети за всички съществени промени, засягащи бъдещето на нашия клуб, включително и турнирите, в които участваме. Изискваме отговор на плана публично и писмено до петък. Това е единственият начин да преодолеем този проблем. Съветваме ви да го направите."

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?