Феновете на Локо: Равнопоставеност, среща с Борисов или протести по улиците

Феновете на Локомотив Пловдив поискаха среща с премиера Бойко Борисов на пресконференция днес. Черно-белите поканиха медиите, за за изразят безпокойството си от нееднаквото, според тях оношение на властта към любимия им клуб и Ботев (Пловдив), на който Борисов обеща държавата да дострои клубния стадион. Представителите на фенските организация подчертаха изрично, че не търсят конфронтация и нагнетяване на напрежението. Като доказателство за това те посочиха среща на Лаута миналата сряда, когато е имало идеи за блокиране на възлови кръстовища в града. Те обаче са уважили молбата на полицията и първо се обръщат към премиера за среща.

На пресконференция привържениците обявиха виждането си, че ако се започне със стадионите, трябва да е стадион "Пловдив". Феновете цитираха авторът на проекта за модернизацията на Голямата къща от 80-те години на миналия век архитект Валентин Маринов, според който с 15 милиона стадион "Пловдив" ще е готов на първи етап за мачове от вътрешното първенство първенство.

Много лесно е да блокираме кръстовищата и да изкрещим: "Искаме стадион“.  Молбата ни е тази среща с премиера да бъде осъществена в най-скоро време, защото напрежението ескалира и без да искаме да заплашваме когото и да било, в най-обозримо бъдеще ще се стигне до нелицеприятни неща за всички граждани на нашия град. Всичко зависи от желанието на държавата, затова искаме и среща. Кметът каза, че финансирането ще е държавно и той ни препрати към премиера", заяви адвокат Димитър Колев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?