Ексмениджър на Ливърпул преборил COVID-19

Мениджърът на Лестър Брендан Роджърс разкри, че е бил болен от коронавирус. Босът на "лисиците" се е борил с болестта през март и април, точно след разгрома с 4:0 над Астън Вила и след като сезонът бе прекъснат.

 Съпругата му Шарлот също не се е чувствала добре, но в момента и двамата са в добро здраве, а Роджърс в момента върши работата си без проблеми и подготвя Лестър за завръщането на Висшата лига през следващия месец.

Роджърс е вторият мениджър от Премиършип, който признава, че е боледувал от COVID-19, след като преди него същото направи наставникът на Арсенал Микел Артета.

"Около седмица след като сезонът беше прекъснат се почувствах зле и дадох положителна проба за вируса. Още седмица по-късно се зарази и жена ми - призна Роджърс.

Боледувахме около три седмици. Не бяхме толкова зле колкото други хора, но загубихме обонянието и вкуса си. Бяхме абсолютно отпаднали.

Успях да усетя колко тежък е този вирус. Щом оздравяхме, започнахме да оценяваме повече здравето си, а аз се заех да вляза в по-добра форма и да се поддържам в добро състояние.

Най-странното бе, когато не можехме да подушим или да усетим вкуса на нищо. Когато изгубиш силите си и не можеш да направиш и десет крачки. Напомни ми за времето, когато изкачвах Килиманджаро. Когато достигнеш определена височина, започваш да вървиш изключително бавно и трудно.

Първият път, в който се опитах да тренирам, не можех да избягам и десет метра. Наистина те събаря, но, за щастие, положението при нас не беше толкова сериозно колкото при други. Когато се възстановихме, просто бяхме благодарни, че сме добре."

Роджърс разкри още, че веднага е разбрал, че нещо не е наред, след като е разпознал симптомите.

"В началото, когато още не бях тестван, усещах, че това е нещо различно. Главоболието беше ограничено само от едната страна на главата. Апетитът ти изчезва, не можеш да подушиш или вкусиш нищо и се чувстваш смазан."

47-годишният специалист продължава да бъде тестван по два пъти на седмица, както всички във Висшата лига, като добави, че на тренировъчното игрище е напълно безопасно за всички.

Лестър се намира на третото място в класирането, като го очаква и четвъртфинален сблъсък за ФА Къп срещу Челси в края на юни.

Роджърс подготвя тима си да се завърне към двубоите за първи път от март насам "стъпка по стъпка", след като стана ясно, че сезонът във Висшата лига ще бъде възобновен на 17 юни: "За щастие, вече имаме дата и можем да се фокусираме върху това да се готвим за нея, което според мен е прекрасно за всички."

"Ако има нещо добро, което излезе от тази пандемия, то е, че някак си успя да повдигне духа на обществото и отново да ни сплоти", добави Роджърс.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?