Добруджа спря победната серия на Хебър

Добруджа излъга с 2:1 Хебър в мач от 15-тия кръг на Втора ПФЛ и спря победната серия на пазарджиклии.

Домакините откриха в 15-ата минута след удар на Дейвид Венциславов, но три по-късно Тодор Чаворски възстанови с добавка равенството. В 41-та минута Иван Цачев вкара красив гол за победното 2:1. В края на първата част скандално главния съдия Михаел Павлов даде и после отмени дузпа за Хебър.

Двубоят на стадион „Дружба“ започна в 12 часа.

Домакините в чийто състав личи името на бившият халф на Хебър Якуб Идризов се намират на 11-ата позиция в класирането и ще търсят победата, за да се изкачат в таблицата и да се отдалечат от опасната зона.

От своя страна хебърци ще бъдат крайно мотивирани да продължат добрата си серия от два поредни успеха. 

В лазарета на пазарджиклии са Тодор Гочев, Томислав Папазов и Жак Пехливанов, които очаквано не са в групата на "зелените" за мача на стадион "Дружба".

Главен съдия на срещата е Михаел Павлов.

Начало на мача:

Гостите стартираха по-агресивно срещата и в първите минути възпитаниците на Николай Митов опитаха да преодолеят отбраната на домакините. Пазарджиклии бяха много активни по десния фланг, където действат Цветелин Тонев и Георги Каракашев.

В 7-ата минута домакините отправиха първия удар по посока една от двете врати, но изстрелът на Иван Цачев премина високо над вратата.

Постепенно Добруджа заигра по-настоятелно в нападение и това даде резултат. В 15-ата минута Александър Любенов се намеси решително след изстрел с глава на Илиян Капитанов. Защитата на гостите не успя да изчисти топката, след което Дейвид Венциславов отправи изстрел, Ивайло Тодоров докосна кълбото и то влетя в мрежата на Хебър.

Попадението активизира хебърци и само три минути по-късно равенството бе възстановено. Красимир Илиев стреля от дистанция, след което Иван Василев спаси, но Тодор Чаворски успя да достигне до топката и отблизо реализира. 

В 22-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на Хебър, но със задружни усилия отбраната на "зелените" се справи и Александър Любенов улови.

В 34-ата минута Хебър имаше отлична възможност да стигне до пълен обрат. След изпълнение на ъглов удар Ивайло Тодоров бе оставен непокрит в наказателното поле, но отблизо прати топката над напречната греда.

Четири минути преди края на първата част Добруджа отново поведе. Иван Цачев получи добро подаване в наказателното поле, след което много красиво от въздуха прати топката в мрежата на Александър Любенов.

Сценарият след първи гол  домакините за малко да бъде повторен. Живко Петков бе съборен в наказателното поле на домакините от Якуб Идризов. Първо главният съдия Михаел Павлов посочи, че играта трябва да продължи с изпълнение на ъглов удар, но след това промени решението си и отсъди дузпа. В крайна сметка след разговор със страничния съдия отново показа, че трябва да бъде изпълнен корнер, което предизвика бурна реакция от играчите на Хебър.

Край на първото полувреме.

В началото на втората част Хебър стартира агресивно и в 50-ата минута вратарят на Добруджа Иван Василев се намеси решително след изпълнение на ъглов удар.

Гостите продължиха да действат по-активно в нападение, но това водеше до добри възможности за Добруджа на контраатака. В 60-ата минута след една такава се стигна до пряк свободен удар на удобна позиция за обстрел. Зад топката застана Християн Казаков, но изстрелът му премина покрай десния страничен стълб.

Седем минути по-късно "жълто-зелените" получиха нова възможност от пряк свободен удар, но и вторият изстрел на Християн Казаков не намери целта, а Александър Любенов улови без проблеми.

Последни 15 минути на двубоя. Хебър пробва да пробие отбраната на домакините с флангови атаки, но "жълто-зелените" стоят добре подредени в собствената си половина и разчитат на опасни контри.

В 85-ата минута Християн Казаков открадна топката в центъра, след което напредна в половината на гостите и останал очи в очи с Александър Любенов стреля в долния ляв ъгъл, но вратарят внимаваше и спаси.

Край на мача. Добруджа победи Хебър с 2:1!

Добруджа: Иван Василев, Иво Димитров, Цветелин Радев, Дони Дончев, Ахмед Адемов, Якуб Идризов, Цветан Илиев, Дейвид Венциславов, Християн Казаков, Илиян Капитанов, Иван Цачев

Хебър: Александър Любенов(к), Ивайло Тодоров, Живко Хаджиев, Цветелин Тонев, Мартин Вълчинов, Красимир Илиев, Ивайло Лазаров, Октай Хамдиев, Георги Каракашев, Тодор Чаворски, Живко Петков

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?