Следвайте ни

Дават без пари 49 декара на Локо за база на школата

viber icon

Общински терен с площ близо 49 декара в "Тракия" ще бъде предоставен на "ПФК Локомотив - Пловдив" АД, за да изгради тренировъчен комплекс на детско-юношеска школа. Предложението е внесено преди минути в Общинския съвет от зам.-кмета по спорт Георги Титюков и ще се обсъжда на утрешната сесия.

Теренът се намира срещу СУ "Черноризец Храбър" зад Паметника на репресираните.  Земята се дава на Локото чрез учредяване на безвъзмездно право на строеж за срок от 30 години. Това означава, че дружеството няма да плати нищо в рамките на тези години, освен 3-те процента данък придобиване, както изисква законът. 

Безвъзмездното право се учредява в полза на "Локомотив" - АД, представлявано от Христо Крушарски. От няколко години той прави опити клубът да получи тази земя за тренировъчен комплекс. Идейният проект е съгласуван и с главния архитект на Пловдив. 

Дружеството  трябва да построи спортна зала с игрище с изкуствена трева, съблекални и трибуна, разказа Георги Титюков. 

След изтичането на 30-те години общината придобива собствеността на построения комплекс, също безвъзмездно, както законът предвижда за концесиите. 


 


 
 
 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?