COVID удари и Уимбълдън: Отменят турнира за първи път от 75 години

Пандемията от коронавирус не пощади и най-авторитетният турнир по тенис в света. Откритото първенство на Великобританияняма да се състои през тази година заради кошмарната болес. Това съобщи вицепрезидентът на германската федерация по тенис Дирк Хордорф в интервю за "Скай спортс".

Хордорф заяви, че организаторите на "Уимбълдън" ще се съберат в сряда, когато ще обявят официално решението.

Надпреварата на трева в Лондон е най-старата от четирите турнира от Големия шлем, като стартира през 1877 година и досега в историята не се е провеждала само в периодите на Първата и на Втората световна война - 1914-1918 и 1940-1945 година.

"От "Уимбълдън" подчертаха, че ще имат среща на Борда в сряда и тогава ще вземат окончателно решение. Знаете, че съм ангажиран с управата на АТР и WТА. Вече е направено необходимото и "Уимбълдън" ще бъде отменен, в това няма никакво съмнение", заяви Хордорф.

"Това е правилното решение в настоящата ситуация. Не е реалистично да си представим, че с всичките забрани и ограничения за пътуване, които са наложени, може да бъде организиран толкова мащабен международен турнир, за който ще пътуват стотици хиляди хора от целия свят. Немислимо е", допълни той.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?