Царско село обмисля бойкот на мача с Ботев заради коронавируса

Шефове и футболисти на Царско село са на косъм от бойкот на мача с Ботев Враца, който трябва да се играе днес от 18 часа.

В Царско село са силно обезпокоени от информациите, които от Дунав Русе разпространиха снощи свързани с двама футболисти, които са дали положителен тест за COVID-19 след двубоя срещу Ботев Враца, играл се в понеделник. Днес се очакват резултатите на останалите играчи, а един от футболистите с положителен тест е играл 90 минути в двубоя в понеделник.

Очевидно футболистите от Враца са имали контакт със заразените играчи на Дунав Русе по време на двубоя между двата отбора в понеделник.

От Царско село декларираха, че за тях ЗДРАВЕТО НА ФУТБОЛИСТИТЕ, ТРЕНЬОРИТЕ И ПЕРСОНАЛА е от първостепенно значение и много по-важно от резултатите на футболния терен. В тази връзка искат да са напълно сигурни, че гостите от Враца ще пристигнат с отрицателни резултати от PCR тестове правени след мача срещу Дунав Русе.

Управата на новака в Efbet лига се надява медицинската комисия към БФС да вземе адекватно решение, с което да се гарантира здравето на играчите от двата отбора.

"Непосредствено преди срещата ще вземем решение дали отборът да излезе за двубоя, ако здравето на футболистите, треньорите и персонала не е гарантирано", категорични са от Царско село в декларация до медиите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?