Бразилците в Ботев с внушителни заплати! Вижте ги

Новите бразилски попълнения в Ботев Пловдив Маркиньос Педросо (26 г.) и Диего Кардосо (26 г.) са успели да си договорят отлични заплати за идването си в Коматево. Те пристигнаха в клуба през този трансферен прозорец като свободни агенти.

Маркиньос действа като ляв халф бек и получава по 7 хиляди евро на месец. Преди това бе играл за американския Ди Си Юнайтед, където е бил съотборник с легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни. Той бързо се адаптира към новата схема на канарчетата – 3-5-2 и се превърна в основен футболист на Ферарио Спасов. До момента той е несменяем титуляр и игра и в четирите мача на отбора в първенството. Фланговият футболист обаче получи травма при визитата на Арда, загубена с 2:3 и е под въпрос за утрешното домакинство срещу Царско село.

Централният нападател Диего Кардосо пък все още очаква своя дебют за канарчетата. Причината бе, че той се присъедини към отбора след старта на първенството и от клуба не успяха да му уредят работна виза навреме. Преди той е бил част от бразилския Ботафого Сао Пауло, като през 2020 година е записал 8 мача в щатското първенство Паулиста А1, в които е реализирал 1 гол. Нападателят се разписва срещу 9 хиляди евро на месец. Кариоките бяха доведени в Коматево преди обстановката да се влоши след оттеглянето на бившият вече мажоритарен собственик Георги Самуилов. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?