Ботев загуби 2 точки след 2:2 с Левски на "Герена"

Ботев Пловдив не успя да спечели още две точки в най-добрия си мач след идването на Азрудин Валентич за треньор. Жълто-черните завършиха 2:2 с  Левски на "Герена" в двубой от 20-ия кръг efbet Лига на "Герена".

Атанас Илиев се разписа за гостите от Пловдив в 15-ата минута. Робърта изравни в 32-ата минута след катастрофална грешка в жълто-черната защита. Мартин Петков прави обрата пълен за сините с попадението си в 38-ата.

Атанас Илиев вкара втория си гол за 2:2 в 55-ата минута.

Проблеми за домакините имаше минути преди началото на интересния мач. Новото попълнение Фейсал Рерас получи травма на загрявката, което принуди щаба на "сините" принудително да гласува доверие като титуляр на юношата Патрик-Габриел Галчев.

Скуката в столицата приключи с попадение за гостите в 15-ата минута. Всичко стартира от бразилеца Маркиньос, който елегантно преодоля закъснелия да го пресрещне Ребин Сулака. Новото попълнение на "канарите" навлезе в наказателното поле, след което умело продължи за Атанас Илиев. Таранът не чакаше втора покана и с мощен шут не остави шанс на Микулич за 0:1 в 15-ата минута.

В 21-ата минута отново Ребин Сулака не успя да запази коженото кълбо край тъчлинията и го загуби от Илиев. Централният нападател на Ботев се понесе към вратата на Левски, но изстрелът му не намери далечния ъгъл на Микулич.

В 32-ата минута Илия Юруков отне топката от Шоколаров, подаде към колегата си в атака Найджъл Робърта. Бившият национал на Кюрасао много лесно се измъкна от Младеновски и с диагонален изстрел изненада за 1:1  неприятно неподготвения за подобен развой на събитията Аргилашки.

Робърта изпревари съперник в центъра, след което пусна надясно за Мартин Петков. Младокът напредна и с много красив удар извън наказателното поле порази пловдивската врата за втор път в рамките на 6 минути в 39-ата. Това беше първи гол на юношата в efbet Лига, а радостта му беше примесена и с доста ярост, крещейки думите "Аз съм тука!".

Илиев изравнява резултата в 55-ата минута. Пред Маркиньос се откри добра възможност и стреля силно от близка дистанция, топката се озова в тарана на пловдивчани, който я засече за 2:2

Левски - Ботев Пловдив 2:2

0:1 Атанас Илиев 15, 1:1 Найджъл Робърта 32, 2:1 Мартин Петков 38, 2:2 Атанас Илиев 55

ЛЕВСКИ: Звонимир Микулич, Ивайло Найденов, Ребин Сулака, Начо Монсалве, Фейрас Рерас, Мартин Райнов, Симеон Славчев, Здравко Димитров, Илия Юруков, Мартин Петков, Найджъл Робърта
 
БОТЕВ (ПД): Георги Аргилашки, Филип Филипов, Марио Младеновски (68 Атанас Чернев), Станислав Работов, Па Конете, Реда Рабей, Мишел Еспиноса, Славчо Шоколаров, Маркиньос, Току, Атанас Илиев

Глредайте с картина Т У К

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?