Следвайте ни

Ботев иска отлагане на мача във Враца, БФС мълчи

viber icon

Ръководството на Ботев е поискало отлагане на утрешния мач срещу съименника си от Враца, но от са отказали на двете изпратени молби. Новината съобщи изпълнителният директор на канарчетата Даниел Сереидо като изрази недоумение защо играчи на домакините, които са обявени като заразени с COVID 19, са тренирали преди да изтече карантината им. 
"На първата ни молба получихме кратък имейл от БФС, в който ми отговарят с отговор от страна на Ботев (Враца). От клуба опитаха да отрекат това, което са публикували в собствените си профили в социалните мрежи. Какво друго биха направили? Това е очевидно защитна позиция от страна на Ботев (Враца). БФС само ни препрати този имейл, без да предприема никакви други стъпки, което ме изненадва. След това изпратихме ново писмо до БФС, в което отново помолихме за разследване на случая, което засяга и двете страни, както и общественото здраве. В това писмо отново поискахме отлагане на мача, докато не бъде проведено разследване.

И разследване не означава да попиташ другия отбор дали имат болни, или нямат. Означава да вложиш всичките си сили, за да разясниш ситуацията по независим начин. Към момента и 24 часа преди мача не сме получили отговор на писмото. Не разбирам как е възможно това в професионално първенство и в тази ситуация с пандемията. Според мен на подобна ситуацията трябва да се обърне сериозно внимание. Въпреки това не сме получили отговор. Поне се надявам да не получим отговор на писмото ни под формата на изпратен съдия за много важния ни мач със Славия след няколко седмици", заяви Сереидо.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ДО СЕЛСКИТЕ РЕВЛЬОВЦИ

ДО СЕЛСКИТЕ РЕВЛЬОВЦИ

07.04.2021 | 21:14

МАЧ СЕ ОТЛАГА ПРИ 10 / ДЕСЕТ / ДОКАЗАНО БОЛНИ. ЧЕТЕТЕ ГИ ТЕЗИ ПРАВИЛНИЦИ БЕ СЕЛИНДЖЪРИ. АМА КАК КАТО ПОВЕЧЕТО СА НЕГРАМОГТНИ.

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?