БФС бистри два варианта за край на първенствата

Проекти за радикален и оптимален вариант за завършване на футболните първенства в страната, ще обсъжда тази седмица оперативното ръководство на БФС.

Както е известно заради мерките, последвали извънредното положение в България, във връзка с пандемията, причинена от коронавируса, всички първенства по вертикала от професионалната Първа до супераматьорската Пета лига бяха спрени до второ нареждане. 

Лошото е, че никои не знае кога ще има „разхлабване на коланите”, свързани с наложените от държавата рестрикции. 

От друга страна обаче е ясно, че принудителната ваканция във футбола не може да бъде с отворен край.

В условията на всичко това чиновниците от футболната централа ще разработят два възможни варианта за излизане от патовата ситуация.

Първият е по-скоро оптимистичен. При него очакванията са свързани с край на извънредното положение в средата на април и подновяване на шампионатите между 15-ти и 30-ти същия месец. 

Планът включва изиграване в сгъстен цикъл събота – сряда-събота на всички мачове и квалификации през май и юни. Отделен е въпросът дали ще има допуск на публика или за всеки случай поне първоначално мачовете ще бъдат при закрити врата.

Вторият вариант е далеч по-лош. Той включва удължаване на срока на наложените от държавата рестрикции и след 13-ти април.

При такъв негативен развой ще се стигне до съставяне на служебно класиране в отделните първенства, което ще бъде направено към момента на прекъсване на шампионатите. 

При този случай все пак има шанс за довършване на турнира за купата на България, където останаха да се проведат само ½ финали и финал.    

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?