Следвайте ни

Без поздрави и по един в банята след мача, ето как ще се играе футбол у нас

viber icon

Вече е ясно по какъв начин ще се провеждат мачовете от футболния шампионат на България, който ще бъде възобновен на 5 юни. Регламентът за първенство насред епидемията от коронавирус е описан в публикуваните насоки от Министерството на младежта и спорта.

Максималният брой хора, които ще бъдат допускани на стадиона е 300 души, но сред тях няма да има запалянковци.

Спортните съоръжения ще бъдат разделени на три зони – вътрешност (зони за футболисти, треньори и съдии), трибуни (седалките, ВИП зоната и журналистическите ложи) и външна част, като в даден момент във всяка зона не може да има повече от 100 души. Максимум 10 представители на медиите ще могат да наблюдават мачовете на живо.

Футболистите ще пристигат в предварително дезинфекцирани транспортни средства с минимум 1.5 метра разстояние между лицата. В съблекалните ще се влиза с предпазни маски. Препоръчва се играчите да се къпят един по един.

Излизането на отборите на терена ще става без придружаващи деца, без ръкостискания, поздрави, отборни снимки и други подобни церемонии.

Пресконференциите след мачовете ще бъдат виртуални.

При положителна проба за новия коронавирус на футболист той трябва веднага да се изолира и да се спазват препоръките на здравните власти. "Клубът не бива да съобщава позитивния резултат на пресата до момента, в който няма окончателна диагноза", пише още в насоките.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?