Следвайте ни

Бербо: Футболът ни се ръководи грешно, некомпетентно и зависимо

viber icon


Кандидатът за президентския пост в Българския футболен съюз Димитър Бербатов отправи нови критики към настоящото ръководство на централата във връзка с някои спорни решения на БФС от последната седмица. "Всичко друго... само доказва и потвърждава как се ръководи българският футбол. Грешно, некомпетентно, зависимо, хаотично!", заяви Бербатов в седмичната си коментарна колонка на официалния си сайт.

Повод за недоволството на голмайстор номер 1 в историята на българския национален отбор е най-вече извадка от стенограма на заседание на Изпълнителния комитет на БФС от октомври 2019 година, от която става ясно, че още тогава членовете на Изпълкома Венцеслав Стефанов и Йордан Лечков предлагат да се отлага възможно най-дълго провеждането на извънреден конгрес.

"Цитирам стенограмата на БФС от октомври 2019 г., извадена от Dsport:

Венци Стефанов: "Ако ме питате, направете така, колкото по-дълго да няма конгрес."

Йордан Лечков: "Аз съм на същото мнение."

Всичко друго - връщане на оставка след 550 дни, неотлагане на мач от Първа лига, при положение че има достатъчно болни хора и по разпоредбите трябва да се отложи, както се направи с друг подобен мач, служебни загуби, връщане на същия мач да се изиграе, изтриване на служебния резултат, опити да се променя първенството в движение, за да няма изпадащи... и още, и още - само доказва и потвърждава как се ръководи българският футбол. Грешно, некомпетентно, зависимо, хаотично! Но това по-горе доказва за пореден път моралното падение на част от тези хора! Какво по-голямо доказателство от това?! Да отлагат и отлагат колкото може повече! Затова призовавам журналистите по-скоро да извадят още от разговорите, записани на тези стенограми, за да се убеди всеки, който се интересува от футбол, за какви хора става въпрос!", казва Бербатов в коментара си. 

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?