Следвайте ни

Анчев хвърли кърпата, черни облаци над Оборище

viber icon

Участието на ФК Оборище в Трета лига вече изглежда безнадеждно, след като силният човек в УС на клуба – Илия Анчев обяви, че се оттегля.

Той прави това след близо 30 годишно участие в управлението на клуба под една или друга форма.

„Не крия, че една от причините за това решение е недостатъчното финансово обезпечаване. Аз съм категоричен, че с бюджета, с който се очертава да разполага клубът, участието на мъжката гарнитура в Трета лига е невъзможно. През последните десет дни положените от мен усилия за промяна на ситуацията не бяха подкрепени и смятам, че е дошло времето да пусна кормилото на ФК Оборище, за да го поеме някой друг.“, коментира Анчев. 

Крайното му решение идва само 10 дни преди свиканото Общо събрание на футболния клуб от Панагюрище. 

По неофициална информация на форума оставките си ще депозират още двама души от петчленния УС на Оборище, а те са представители на основния през последните 8 години спонсор на клуба. 

При това положение на дневен ред излиза въпросът кой ще поеме съдбините на Оборище. Сондажи на „Марица” показаха, че по-предишният основен благодетел на панагюрци Лука Ангелов няма никакво намерение да налива отново финансови средства в отбора, тъй като е крайно огорчен от поведението на определени фактори в Панагюрище. Ако нов бащица в следващите 10 дни до Общото събрание не се намери, най-вероятно Оборище ще се завърне обратно в регионалния футбол, където беше до лятото на 2011-та година.   

 

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?