А група остава 14 отбора и следващия сезон

А група ще остане с 14 отбора и през следващото първенство. Етър и Монтана със сигурност няма да играят в елита през новия шампионат. Както е известно, на последния Изпълком на БФС бе взето решение, че още от лятото елитната ни група ще се увеличи от 14 на 16 отбора. До ден днешен обаче няма официална яснота как точно ще се случи това нещо, след като по правилник влизат директно само два тима от Втора лига, а два задължително изпадат директно. 

Вариантите са много, но съставена експертна група от Българския футболен съюз, която има задача да вземе най-правилното решение как това нещо да се случи, гледа категорично и основно спортния път. 

Именно поради това изпадащите през този сезон - Етър и Монтана, със сигурност няма да могат да играят сред най-добрите в България за сезон 2021/2022 година. Тимът на Ботев (Враца), който завърши на 12-о място в крайното класиране, ще играе бараж в петък срещу 3-ия от Втора лига Септември (София). Победителят ще бъде член на efbet Лига през другия сезон, докато загубилият трябва да играе във втората ни дивизия. 

Това означа, че петият и шестият във втория ешелон Хебър и Спортист (Своге), тъй като четвъртият Лудогорец II няма право да се изкачва в горната група, ще трябва да попълнят списъка от 16 тима. 

Експертната група затова ще предложи елитът да остане с 14 отбора и през сезон 2021/2022, като се вкара в наредбата, че от сезон 2022/2023 година efbet Лига ще стане 16 тима.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?