Следвайте ни

30 бона е дупката в бюджета на Оборище

viber icon

Новият УС на ФК Оборище апелира за финансово съдействие и помощ към панагюрската футболна общественост. 

Това се случи с нарочно писмо, в което се признава за голямата редукция в бюджета на отбора за сезон 2020/21 година. 

До края на годината разходите за цялата дейност в Оборище са пресметнати на 120 000 лв., но срещу тях към този момент са осигурени очаквани приходи в размер на 90 000 лв. Очертава се дефицит от 30 бона, които в движение трябва да бъдат намерени за да може клубът от стадион "Орчо войвода" да покрие плащанията си в рамките на 31-ви декември, 2020-та година. 

От Оборище не съобщават с колко точно е намалена издръжката на отбора спрямо предходните години, но в писмото се говори за "силно редуциран бюджет".

Както "Марица" вече съобщи финансовият проблем за "войводите" идва от значително намалената субсидия, която в последните 7 години отпускаше на клуба медодобивната компания "Асарел Медет" АД. Очевидно останалите два основни донора - "Бунай" АД и Община Панагюрище нямат възможността да компенсират реципрочно зейналата дупка в бюджета на клуба и това налага "затягането на колана".

"Надяваме се, че със съдействието и помощта на всички работодатели и футболни запалянковци на Община Панагюрище средства ще се намерят за допълване на бюджета. Всеки, който иска да спонсорира и помогне на ФК „Оборище“ е добре дошъл.", се казва в официалния хабер, подписан от Управата на отбора. 

Приложена и е банкова сметка в ОББ за внасяне на суми.  

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?