1:1, Хебър и Миньор не се победиха в жегата

Хебър и Миньор(Перник) завършиха 1:1 в мач от 2-рия кръг на Втора ПФЛ, игран при изключително горещо време на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. Октай Хамдиев откри резултата за домакините в 34-та минута, а бившият хебърец Божидар Васев фиксира крайното 1:1 в 59-та. Така двата тима загубиха първи 2 точки от началото на сезона след победния си старт преди седмица. Точката за Миньор пък е първа в Пазарджик от 17 години насам.

Въпреки температурата от 41 градуса, при която стартира двубоя двата отбора започнаха мача в добро темпо, като атаките се заредиха от първия съдийски сигнал.

В началните минути обаче липсваха ударите към двете врати. В 8-ата минута Божидар Васев бе изведен зад гърба на защитата на Хебър, той овладя и стреля в близкия ъгъл, но Петър Дебърлиев изби в ъглов удар.

Две минути по-късно Иван Вълчанов стреля от добра позиция от пряк свободен удар, но прати топката право в ръцете на вратаря на пазарджиклии.

Малко след това "зелените" имаха сериозни претенции за дузпа. При центриране на Емануил Манев топката срещна дясната ръка на Павлин Чиликов, но главният съдия Иван Иванов не посочи бялата точка. Виж линка:

https://www.youtube.com/watch?v=Cd08wMc_IMw&feature=youtu.be

В 18-ата минута дойде и най-чистото положение за Хебър. Александър Бастунов отправи изстрел от дистанция, който принуди Даниел Леонтиев да се намеси решително, след което топката срещна напречната греда и излезе в ъглов удар. Малко след това Евгени Игнатов се опита да затрудни стража на Миньор, но от фаул стреля покрай левия страничен стълб.

Домакините действаха по-агресивно в следващите минути и създадоха нова опасност пред вратата на "жълто-черните", след като Емануил Манев стреля от пряк свободен удар над вратата.

В 33-ата минута хебърци получиха правото да изпълнят дузпа, след като този път реферът показа бялата точка заради игра с ръка на Георги Купенов при изстрел на Емануил Манев. Зад топката застана Октай Хамдиев, който с хладнокръвен шут в горния десен ъгъл реализира за 1:0.

В последната минута на полувремето Живко Петков получи топката успоредно на голлинията и веднага нанесе изстрел, но Павлин Чиликов с решителен шпагат изби.

Треньорите направиха промени на почивката. Николай Митов включи в игра Олег Димитров и Ивайло Михайлов, докато Христо Янев направи смяна в атаката си, вкарвайки в игра Калоян Йосифов за сметка на Методи Костов.

"Жълто-черните" стартираха агресивно втората част и в 50-ата минута Божидар Васев отправи изстрел от дистанция, който бе уловен от Петър Дебърлиев. Хебър отговори с далечен удар на Евгени Игнатов, който попадна в ръцете на Даниел Леонтиев.

В 59-ата минута Миньор възстанови равенството. След центриране от ъглов удар Калоян Стефанов продължи към далечната греда, където непокрития Божидар Васев отблизо засече за 1:1.

Попадението вдъхна увереност на гостите и те упражниха натиск в следващите минути, но защитата пред Петър Дебърлиев се справи с нападенията на "жълто-черните".

В 70-ата минута след центриране от фаул в наказателното поле на Миньор се получи разбъркване, след което топката попадна в Тодор Чаворски, който стреля от въздуха, но покрай десния страничен стълб. Две минути по-късно защитници на гостите на два пъти избиха решително изстрели на Октай Хамдиев и Евгени Игнатов.

Добрите минути за Хебър продължиха и след отлична атака отляво, Емануил Манев подаде в наказателното поле към Евгени Игнатов, който стреля в десния ъгъл, принуждавайки Даниел Леонтиев да се намесва решително. Веднага след това вратарят на Миньор за втори път спаси мрежата си от попадение след добавка отблизо на Ивайло Михайлов.

Натискът на домакините продължи и в 85-ата минута Ивайло Михайлов отправи далечен изстрел, който премина покрай левия страничен стълб.

В заключителните минути на двубоя гостите можеха да стигнат до победата, но Ивайло Димитров не успя да се възползва от подаване на Божидар Васев. Дълбоко в добавеното време Емануил Манев нанесе изстрел от дистанция, но право в ръцете на Даниел Леонтиев, което се оказа и последното действие в мача.

ХЕБЪР: Петър Дебърлиев, Мартин Михайлов, Радослав Терзиев, Георги Търтов, Мартин Вълчинов, Георги Каракашев(46-Олег Димитров), Александър Бастунов(65-Тодор Чаворски), Евгени Игнатов(к)(75-Жак Пехливанов), Емануил Манев, Октай Хамдиев, Живко Петков(46-Ивайло Михайлов)

МИНЬОР: Даниел Леонтиев, Димитър Савов, Павлин Чиликов, Георги Купенов, Четин Садула, Емил Ценов, Веселин Васев, Божидар Васев, Андреас Васев, Иван Вълчанов, Методи Костов

Гл. съдия: Иван Иванов

Стадион: "Георги Бенковски", Пазарджик, 1000 зрители

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?