Португалия разгроми Унгария в края, Роналдо счупи още рекорди ВИДЕО

Португалия стартира блестящо на Евро 2020 с разгромна победа 3:0 над Унгария в Будапеща. И трите попадения обаче паднаха в самия край, а домакините до този момент удържаха геройски нулевото равенство. Зездата на иберийците Кристиано Роналдо се отличи с два гола, с което счупи рекорда на легендарния Мишел Платини. Така той стана еднолично голмайстор номер 1 в историята на европейските първенства. Кристиано постигна това в рекордния си 39-и мач на финали, превръщайки се в първия играч, участвал в пет издания на състезанието.

Гостите натиснаха още в началото и в петата минута Гулачи успя да спаси удар на Жота от чисто положение. 420 секунди след това Герайро получи отличен извеждаш пас в наказателното поле, но топката му дойде дълга и не можа да я настигне.
 
Натискът на Португалия продължи и в 19-ата минута Роналдо получи топката зад защитата на Унгария и стреля от движение.  Гулачи спаси, а имаше и засада на звездата на световния футбол. В 26-ата Роналдо пусна извеждащ пас към Бернардо Силва, Орбан обаче го изпревари и предотврати опасността. Пследвалото центриране от корнер беше отразено от Атила Салай. Защитникът не позволи топката да стигне до Силва.
 
Половин час след началото Роналдо скочи най-високо в наказателното поле, но не можа да отправи удар към вратата на Унгария и топката излезе в аут.
 
Първият удар в очертанията на португалската врата дойде в 37-ата минута. Топката бе центрирана в наказателното поле от пряк свободен удар. Капитанът Адам Шалай отклони с глава, но Руис Патрисио улови без затруднения. Последва отлична възможност за Португалия. Нелсон Семедо намери Диого Жота. Нападателят беше с гръб към вратата, но се обърна и стреля. Топката мина между краката на Вили Орбан, но Гулачи успя да избие.

Португалия можеше да поведе само две минути след почивката. Бруно Фернандеш центрира от корнер и Пепе стреля с глава, Гулачи обаче спаси. Унгарците отговориха с бомба на Шалай от около 25 метра, която попадна в ръцете на Руй Патрисио.
 
В 57-ата минута Унгария стигна до един от малкото си удари към вратата на Протугария. Отправи го Шалай, но Патрисио спаси. 11 минути след това Гулачи отрази шут на Бруно Фернандеш. В 56-ата минута пред унгарците се откри една от малкото възможности да обстрелват вратата на Патрисио след добре развита контраатака. Шалай стреля от границата на наказателното поле, но стражът на Португалия успя да улови.
 
С напредването на времето домакините всячески се опитваха да накъсват играта, като нападаха главно чрез бързи контраатаки. Четвърт час преди края Роналдо поиска дузпа за игра с ръка на защитник на унгарците, но реферът го отряза.

Гостите най-после стигнаха до търсения гол в 84-ата минута, когато Герейро стреля, топката рикошира в крака на Орбан и влезе във вратата на Гулачи за 1:0 в тяхна полза. 

В 80-ата резервата Шаболч Шон прати топката в противниковата врата и трибуните на Ференц Пушкаш арена изригнаха. Реферът Джунейт Чакър обаче не зачете гол, заради засада.
 
В 87-ата минута Вили Орбан фаулира Рафа Силва в наказателното поле ъката. Роналдо застана зад топката и вкара своя гол №105 за Португалия в кариерата си - 0:2! Това беше и негово 10-о попадение на европейски първенства, което го направи едноличен голмайстор в турнира на Стария континент.
 
В 93-ата Роналдо вкара и втория си гол в мача, след като направи двойно подаване с Бруно Фернандеш, финтира вратаря Гулачи и отбеляза на празна врата - 0:3!
 
  
 
УНГАРИЯ - ПОРТУГАЛИЯ 0:3
0:1 Грейро (84)
0:2 Роналдо (87-д)
0:3 Роналдо (90)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
УНГАРИЯ: 1. Гулачи, 4. Атила Салай, 6. Орбан, 21. Ботка, 8. А. Наги, 5. Фиола, 13. Шафер, 14. Ловренчич, 15. Клайнхайслер, 9. Адам Салай, 20. Шалай
 
ПОРТУГАЛИЯ: 1. Руй Патриио, 2. Нелсон Семедо, 3. Пепе, 4. Рубен Диас, 5. Герейро, 11. Бурно Фернандеш, 13. Данило, 14. Уилям Карвало, 7. Роналдо, 10 Бернардо Салва, 21. Жота

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?