Нидерландия прегази и Северна Македония, голям респект за Горан Пандев

Австрия на осминафинал, Украйна ще трепери до последно

Нидерландия спечели и третия си мач в група C на UEFA EURO 2020. „Лалетата” прегазиха с 3:0 Северна Македонияна Йохан Кройф Арена.

Срещата бе емблематична, след като капитанът на северномакедонците Горан Пандев се оттегли от националния отбор, за който има изиграни 122 срещи. Преди началото на двубоя лалетата оказаха голяма чест на Пандев.

Капитанът им Джорджинио Вайналдум му подари титулярната фланелка на Нидерландия с неговото име на гърба и №122, колкото изиграни мачове има Пандев за "рисовете".

Иначе, головете в Амстердам бяха реализирани от Мемфис Депай през първата част, а Джорджинио Вайналдум се разписа два пъти през втората част. Съставът на Северна Македония пък вкара два гола в хода на мача, но и двете попадения бяха отменени от страничените съдии, след като имаше засади на Иван Тричковски и Дарко Чурлинов. 

Австрия победи с 1:0 Украйна в последен двубой и за двата отбора в група „С“ на UEFA EURO 2020 и си подсигури класирането за 1/8-финалите. Победният гол бе дело на Кристоф Баумгартнер през първата част.

Така в следващата фаза алпийците ще срещнат в Лондон на „Уембли“ победителя от група „А“ Италия.

Възпитаниците на Андрий Шевченко от своя страна ще се надяват на положителен развой от останалите 4 групи, за да се класират напред като едни от най-добрите трети тима.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
FARAON

FARAON

22.06.2021 | 07:19

ЗАСАДАТА СИ Е НЕЧЕСТНА ИГРА.

Отговори
0 2
FARAON

FARAON

22.06.2021 | 07:17

ЙОСИФ, КРОЙФ ОШ АМАРИ МАЗНИТЕ САКА ТЛЪЦИ :)

Отговори
1 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?