Германия през иглени уши на осминафинал, Франция - Португалия 2:2

Отборът на Германия мина през иглени уши, но се класира за осминафиналите на Евро 2020 след драматично 2:2 срещу Унгария. До 84-ата минута Бундестимът губеше с 1:2 от храбрия тим на Марко Роси, което го оставяше на последно място в Група F. Плътен удар на Леон Горецка обаче осигури равенството, което праща немците срещу Англия на Уембли.

Адам Шалай откри с глава в 11-та минута, а всичко най-любопитно остана за след почивката. Бундестимът изравни чрез Кай Хаверц, но веднага след това, унгарците изпълниха център и се възползваха от колективна грешка в отбраната на Маншафта, за да поведат отново чрез Андраш Шефер. Шест минути преди края обаче резервата Леон Горецка намери целта и изхвърли Унгария от Евро 2020. 

Световният шампион Франция и европейският първенец Португалия направиха 2:2 в другия мач от групата. По два гола отбелязаха Кристиано Роналдо и Карим Бензема.  „Мореплавателите“ играеха по-активно и изолираха съперника, което доведе и до откриване на резултата в 31-та минута. Данило Перейра бе фаулиран в наказателното поле от Юго Лорис, който закъсня с опита си да избие топката и намери неприятно в лицето полузащитника на португалците. Претенциите на „петлите“ не промениха решението на главния съдия Антонио Матеу Лаос от Испания.

Зад топката застана Кристиано Роналдо, който вкара четвъртия си гол на Евро 2020. Нападателят на Ювентус подобри рекорда на Мирослав Клозе от 19 попадения на европейски и световни първенства – Роналдо има вече 20, като това бе 108-ият му гол с националната фланелка, с което се доближи на един от рекордьори за всички времена Али Даеи от Иран със 109. В края на полувремето Лаос посочи бялата точка и в полза на французите за спорно нарушение на Нелсон Семедо срещу Мбапе. С отговорността се нагърби Карим Бензема, който също не остави шансове на вратаря за първия си гол в турнира.

След почивката „петлите“ стартираха по мечтан начин. Бензема се измъкна от засадата и с премерен шут преодоля Патрисио за втори път. Ситуацията бе прегледана от системата за видеоповторение (ВАР), но повторението показа, че нападателят на Реал Мадрид е бил на една линия с Рубен Диаш. Португалците не се отказаха и изравниха след час игра след нова дузпа, този път отсъдена за игра с ръка на Жул Кунде. Зад топката отново застана Роналдо, а резултатът бе същият като през първата част – силно и точно изпълнение за звездата на европейския шампион. Така, той изравни Али Даеи по най-много голове за един национален отбор след 109-то си попадение.

„Петлите“ завършиха на първо място с пет точки и ще играят с Швейцария, а „мореплавателите“ останаха на трето място с четири пункта и ще се изправят в сблъсък от тежка категория с Белгия.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?