Да е ясно! Немски реаниматолог спасил живота на Кристиан Ериксен

Запознайте се, на снимката по-горе, Йенс Клайнфелд - лекарят, който взе активно участие в спасяването на Кристиан Ериксен. Именно той рестартира сърцето на футболиста и беше първият, който разговаря с него след спасяването.

Клайнфелд ​е немски специалист по анестезия, спешна помощ и интензивно лечение. 

Клайнфелд пристигна в Копенхаген за спешни тренировки час преди мача. Специалисти, за всеки случай, бяха обучени да спасяват живота на футболистите.

След като завърши урока, Йенс се настани удобно на трибуните на стадион "Паркен": "Бях на подиума точно срещу мястото, където всичко се случи. В първия момент не мислех, че там се е случило нещо сериозно. Тогава обаче видях реакцията на лекарите от датския национален отбор, разбрах, че не става въпрос за обикновена контузия". 

След това Клайнфелд изтича на полето за помощ - опитът му в тази ситуация много помогна на колегите му: "Играчите държаха главите си. Дадох знак на бригадата да избяга на полето. Те имаха дефибрилатор със себе си. Тогава казах на колегите, които седяха до мен: „Трябва да действаме“.

Когато Клайнфелд изтича при Кристиан, екипът му вече беше започнал сърдечен масаж и подготвяше дефибрилатор, като свързва електроди към тялото на датчанина:

"Поставихме шокове в него и продължихме масажа. Урокът, който направихме час по-рано, изигра решаваща роля за спасението. "

Медицинският екип на датския национален отбор не разбра как да постъпи в такава ситуация:

"Датските лекари не разбраха веднага степента на инцидента. В такива моменти трябва да действате бързо, но не мога да ги обвинявам: те се справят с напълно различни наранявания и им е трудно веднага да разпознаят инфаркт. Разбрах това, когато за първи път се опитаха да извадят езика на Ериксен. Невъзможно е да се спаси животът по този начин. "

Дефибрилаторът изигра ключова роля за спасяването на Ериксен. 

„Ако успеете да осигурите на пациент дефибрилатор през първите две минути, шансовете му за оцеляване са до 90%. Всяка следваща минута престой ги намалява с още 10%. Ефективността е основната точка. Ериксен изчака 2-3 минути за токов удар, така че имаше всички шансове да оцелее ”, каза Клайнфелд.

Кристиан скоро дойде на себе си. Лекарят перфектно си спомня този момент: "Попитах го на английски: „Вие с нас ли сте?“. Той отговори: "Да, тук съм". И после добави: „По дяволите, току-що навърших 29“. Казах му, че сега всичко е наред, той го разбра и сложи ръка на гърдите си.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Проф.д-р КРУМ КЪЦАВОВ ВМА

Проф.д-р КРУМ КЪЦАВОВ ВМА

14.08.2021 | 08:39

ДА ВЗЕМЕ ПРИМЕР ОТ НЕМСКИТЕ СИ КОЛЕГИ А САМО ЗА ПАРИ ДА МИСЛИ .ИЗПОЛЗВАТЕ НЕМСКИТЕ СИ КОЛЕГИ ДА ВИ ПРАВЯТ ТРАНСПАНТАЦИИТЕ А ВИЕ ОБИРАТЕ ОВАЦИИТЕ.ВИЕ СТЕ БЕЗСКРУПУЛНИ РАЗБОЙНИЦИ ДОКТОРИ БЕЗ МОРАЛ .КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВИТЕ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ?

Отговори
8 1
УНИКАЛНО!

УНИКАЛНО!

24.06.2021 | 13:45

Всичко през онази вечер беше уникално! Друг свят, друга култура, друг професионализъм......ПРОСТО ДРУГИ ХОРА! ПРЕКРАСНИ!

Отговори
22 2
FARAON

FARAON

22.06.2021 | 07:37

А РАДВА ЛИ СЕ КРИСТИАН? :)

Отговори
1 6
FARAON

FARAON

22.06.2021 | 07:34

ЙОСИФ СПАСИ ХРИСТИЯН :)

Отговори
2 4

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?