Австрийският идиот на Евро 2020: Мога да купя цяла Македония!

В 89-ата минута Марко Арнаутович закова с попадение за крайното 3:1 националния отбор на Северна Македония. По време на празнуването на гола нападателят извика, че „може да купи цяла Македония“. След думите капитанът на Австрия Давид Алаба запуши устата на Арнаутович. Приказен идиот. Но нищо ново. Марко имаше много лоши изцепки, той рядко се вписваше в колектива на отбора. Нека си припомним главните му идиотски постъпки. Апропо, той няма други, май.

В Холандия, като млад той се забърка в скандал: след важната победа над Вилем II, нападателят нарече защитника на съперниците Ибрахим Каргбо "негър". "Просто исках да му стисна ръката и да му благодаря за играта. Но Арнаутович прати по дяволите с порой расистки обръщения, каза тогава Каргбо.

До 17-годишната си възраст Марко сменя шест младежки отбора в Австрия. Той никъде не пусна корен заради характера си.

Мразех, когато треньорът ми крещеше. Винаги съм искал да отговоря: "Кой си ти, за да ми крещиш - баща ми? Говорете с мен нормално!" Където и да отидох, имаше проблеми. И мечтаех за треньор, който да каже: "Просто излез и ни спечели този мач".

Марко получи първия си голям шанс в топ футбола през 2009 г., когато бе нает от бъдещия победител в Шампионска лига Интер. Но отношението на австриеца към тренировките не се понрави на Жозе Моуриньо, така че той не изигра нито един мач в главния европейски турнир. Но, въпреки това, той поръча обувки с надпис "Победител в Шампионската лига 2010". В Интер само се шегуваха и се смееха на Арнаутович.

През лятото на 2010 г., нападателят подписа с Вердер Бремен. Клубът завърши трети в Бундеслигата година по-рано. Добър отбор-трамплин за талантливия по това време (21 години) Арнаутович.

Но Марко мислеше по различен начин. Например, на първата тренировка на бременския клуб, той отиде с калеври с надпис "Победител в Шампионската лига 2010". Съотборниците му се шашнаха от наглостта и веднага го отхвърлиха. Скоро Арнаутович се сби на тренировка със съотборника си Сократис Папастатопулос, което беше логично развитие на събитията. Месец по-късно спортният директор на бременските музиканти Клаус Алофс каза за новодошлия: "Ако той не разбира, че оцеляваме само като работим заедно, тогава той няма бъдеще във Вердер Бремен."

Но тези думи по никакъв начин не помогнаха за възпитанието и съживяването на играча. Вердер Бремен се бори за оцеляване и след поредното тежко поражение за отбора (0:6 от Щутгарт) Арнаутович казва пред журналисти: "Вердер са задници." Гений!

Веднъж той и световният вицешампион Елджеро Елия карали с 300 км/ч някъде между Германия и Холандия. Проверявали дали Lamborghini може да издържи.

Друга история. Клаус Алофс решил да разбере защо в деня преди мача Арнаутович не е бил на тренировка и набрал номера на нападателя. Щуравият австриец отговорил, че си е счупил крака, докато е бягал от кучето си. Естествено - лъжа.

Изглежда Стоки Сити купи друг Марко Арнаутович: силен на терена, тих в ежедневието. Единственото нещо, което The Sun разбра, беше, че веднъж Марко видял паяк в банята, откачил и започнал да се обажда на клуба, за да му помогнат да се отърве от него.

Марко казва, че е израснал, когато се е родила дъщеря му: "Сега имам голяма отговорност. Сега е по-добре да мълча по-често."

Но мълчанието му не продължи дълго - до момента, в който напусна Сток Сити през 2017 г., футболистът го обясни с факта, че Уест Хям е по-амбициозен проект (трансферът струва 20 милиона британски лири). Феновете на Сток приеха Арнаутович много тежко в домакинския мач с чуковете. Запалянковците обиждаха играча през целия мач, а той им отговори през второто полувреме, обърна се със специален жест - ръце, кръстосани над главата му със стиснати юмруци. А треньорът на съперника Марк Хюз дори нарече Марко "гад".

През лятото на 2019 г. австриецът влезе в скандал вече в Уест Хям. Играчът толкова много мечтаеше да замине за Китай, че принуди шефовете на Уест Хям да го продадат при условията на клуба Shaihai SIPG. Това отново развали отношенията му с целия отбор.

"Това е ужасна сделка за нас, но буквално всички в клуба искат Арнаутович да напусне Уест Хем", каза говорител на Уест Хем.

И всичко това само 4 месеца, след като австриецът бе удължил контракта си с британците до 2023 г. Съгласно условията на това споразумение заплатата на играча бе увеличена до 120 хиляди лири на седмица.

Очевидно Марко Арнаутович винаги ще бъде лошо дете. Въпреки че това не е изненадващо, тъй като самият играч каза кой е: "Аз съм лайно."

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
намръщенЪ

намръщенЪ

15.06.2021 | 11:07

Вестникът защо обижда? Колко пъти сте ми спирали коментари за обида? Хич не е идиот, дай, Боже, друг път пак да им пронизва вратата. Идиотите са на югозапад от нашите граници

Отговори
0 0
УСМИХНАТЪ

УСМИХНАТЪ

15.06.2021 | 12:58

Приятел, явно не знаеш, но така го наричат из Европа, не е твърдение на Марица. Иначи е добре, че четеш :) Само Академик!!!

Отговори
0 0
ДДД

ДДД

15.06.2021 | 08:01

МОЖЕ И ДА ГИ КУПИ

Отговори
1 0
Жоро

Жоро

14.06.2021 | 16:02

Не е щурав, а прост като футболист.

Отговори
2 0
Пендаров-ски

Пендаров-ски

14.06.2021 | 15:36

Като сръбски циганин емигрирал в Австрия, защо да не може, сигурно има едно кило злато, а макетата за пендари и пасоши дават всичко!

Отговори
4 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?