Следвайте ни

Урсула става шеф, отстраниха душманина на българските щанги

viber icon

Един от враговете на българския спорт беше отстранен от поста си за период от 90 дни. Става дума за президента на Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) Тамаш Аян, който е на ръководната позиция от 2000 година и през това време постоянно създава спънки на родните щанги чрез глоби, наказания и тенденциозно отношение.

81-годишният Аян няма да изпълнява задълженията си като шеф на световните щанги заради течащото срещу него вътрешно разследване. Това е станало по време на заседанието на Изпълкома на централата в Доха. Освен това е създадена специална комисия заради разследването.

Новината за отстраняването на шефа на IWF беше съобщена от журналиста Ник Батлър, който на профила си в „Туитър“ обяви, че временно на поста застава американката Урсула Папандреа.

През този месец германската национална телевизия ARD излъчи документалния филм „Секретното дело на допинга: Властелинът на щангите“, който е посветен на масовата злоупотреба с власт в IWF. Той е съсредоточен около дейността на Аян, който е обвинен в създаването на култура на корупция, укриване на допинг и финансови машинации.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?