Тервел разкри: Готвя се за 12 рунда бой

Българският професионален боксьол Тервел Пулев разкри, че е провел една малко по-различна подготовка за мача с американеца Дешон Уебстър на 14 декември в зала “Колодрума” в Пловдив.  Залогът от двубоя е интернационалната титла на WBA в полутежка категория. Промяната се наложила поради факта, че той за първи път ще се бие в 12 рунда.
  
“Постигнахме целите си, всичко мина перфектно. Избрахме Германия за спарингите ми, защото в чужбина могат да се подберат различен тип противници. Тази седмица имам още няколко тежки тренировки и от другата ще обърнем внимание на свалянето на килограми, за да вляза в категорията. Обикновено правя по три спаринги на седмица. Сега подготовката ми беше малко по-различна заради факта, че ще играя 12 рунда. Влизам в ринга с мисълта, че трябва да изкарам целия мач”, заяви той в студиото на "Sportal Fight Club".
 
28-годишният Дешон Уебстър ще е 15-ият противник на Тервел и според мнението на специалистите най-сериозният. Американецът има 16 мача зъд гърба си и баланс от 12 успеха (6 с нокаут), 2 загуби и 2 равенства.

“Съперникът ми има доста нестандартен стил на боксиране. Играе на контраатака и има много добра защита. Мисля, че трудно позволява да го ударят. защитава се, пази се, добро придвижване има. Ако се загледаме в статистиката, ще видим, че равенствата му са му срещу много добри боксьори. Това говори, че е боксьор без никакви коментари. Всичко това обаче е само на хартия. В ринга всеки ще търси неговото”, каза още Тервел, който днес е получил обаждане от мениджъра Ивайло Гоцев с предупреждението, че Дешон Уебстър е много силен и опасен боксьор.
 
По-малкият братя Пулеви говори и за контузията, която го отдалечи от ринга за седем месеца.

“Приемам тези неща със спокойствие. Имало е причина да стане тази контузия. Приех я просто като една почивка. Изчаках няколко месеца, възстанових се напълно, не ми е проблем. Знам с какво се занимавам - аз съм рутиниран и имам нервната система. Ние спортистите сме подготвени за тези неща”, каза той.

Тервел Пулев се върна и към последния си мач. На 9 ноември на гала в Бергиш Гладбах той нокаутира германеца Кай Курзава. Българинът отказа съперника си още в първия рунд, след като два пъти го свали с тежки удари и пеферът беше принуден да прекрати двубоя.

“Подготовката и концентрацията ми дадоха добър резултат. Много бързо намерих точната дистанция и го проснах на земята. Чух критики, че съперникът ми е бил на 43-години. Нека не забравяме, че Бърнард Хопкинс стана световен шампион на 49. А когато Владимир Кличко игра с Кубрат, беше на 39. Напоследък се вдигна средната възраст в професионалния бокс”, заяви Тервел, който покани феновете на бокса да го подкрепят на живо в зала “Колодрума” на 14 декември.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?