Следвайте ни

Тервел Пулев с трогателен спомен за срещата си с Кобе Брайънт

viber icon

Българският професионален боксьор Тервел Пулев трогна почитателите си в социалните мрежи като разказа за своята среща с Кобе Брайънт, който загина трагично в неделя вечерта.
"На откриването на летните Олимпийски игри в Лондон 2012 г . вървяхме всички спортисти към стадиона, където се проведе откриването.
Разбира се по- разпознаваемите и утвърдени имена в спорта, като Юсеин Болт или Коби Брайънт бяха обект на внимание и от останалите участници в Олимпиадата.
Аз съм малко по- дистанциран от такъв тип комуникация, независимо за кой става дума, освен ако не е боксьор! Защото за мен боксът е повече от религия.
Тогава на откриването Владо Николов ме попита, дали искам да се снимаме с Кобе Брайънт, а аз му казах, че съм съгласен, но няма да питам аз.
Владо отиде и попита учтиво американеца, а той усмихнато и дружелюбно прие. Даже се заговорихме за това откъде сме и какво спортуваме. Направи ми много добро впечатление, защото в тогавашния момент беше легенда и пример за милиони по света. Несъмнено ще остане завинаги легенда на световния баскетбол.
Поклон...

* * *

Нещастния инцидент, при който е загинал Коби Брайънт и дъщеря му може да ни покаже, че на всеки може да се случи. И също колко крехък и преходен е човешкия път. Така да осъзнаем кои са важните неща за нас в ежедневието", написа Тервел на профила си във фейсбук.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?