Световно първенство по хокей на лед няма да има

Световното първенство по хокей на лед за мъже, което трябваше да се проведе от 8 до 24 май в Швейцария, беше отменено заради пандемията, причинена коронавируса SARS-CoV-2, съобщиха от Международната федерация по хокей на лед.

Случаите с COVID-19 в Швейцария надмина 6 хиляди и организаторите взеха това тежко решение. Заради глобалната пандемия няма възможност първенството на планетата да бъде преместено в друга страна и поради тази причина то няма да се състои.

Домакините на световните първенства по хокей на лед в следващите пет години вече са определени, като през 2021-а съвместно ще организират първенството Беларус и Латвия, 2022 - Финладия, 2023 - Русия, 2024 - Чехия, а 2025 - Швеция и Дания./topsport.bg

И Европейското първенство по бадминтон в Киев е отменено.

Шампионатът трябваше да се проведе от 21 до 26 април, но стана поредната голяма спортна проява, която отпада заради пандемията от коронавируса SARS-CoV-2.

На него Габриела и Стефани Стоеви трябваше да защитават титлата си на двойки, спечелена през 2018 година в Уелва (Испания). Сестрите щяха да бъдат водачки в схемата. Общо седем българи трябваше да участват в турнира, който беше и олимпийска квалификация за Токио 2020.

Федерацията на Украйна е била принудена да отмени първенството заради бързото разпространение на вируса в Европа.

Първоначално световната федерация отложи всички турнири до 12 април, но днес добави нови пет състезания до края на април.

Снимки: GettyImages
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?