Строят корпус към лекоатлетическата зала на Лаута ВИДЕО

Строят  нов помощен корпус към лекоатлетическата зала на стадион „Локомотив“. Началото бе дадено символично от  заместник-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев и заместник-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

На церемонията присъстваха още районният кмет на "Тракия" Костадин Димитров и шефът на СКЛА "Локомотив" Атанас Атанасов.


Входът на новата зала е на гърба на стадиона от страната на бул. „Цветан Лазаров“. Стойността на помощното звено е 146 хил. лв., а срокът за реализирането му е 240 дни. Корпусът включва съблекални и силова зала. Решението на проектантите е на първият етаж да се намират рецепцията и фитнеса, а на вторият – съблекалните и стаите за треньори и масажист.


„Благодаря на общината за това, че след доста забавяне и перипетии накрая съумяха да намерят сили да направим това, от което имат нужда нашите атлети. От години има необходимост за изграждане на силова зала, съблекални, санитарни възли и всичко, от което една съвременна зала включва", каза Атанас Атанасов, шеф на клуба и личен треньор на Габриела и се ангажира клубът да има още повече успехи. Атанасов подчерта още, че през 1993г. в залата е било трудно да се тренира, но въпреки това през годините не са преставали да имат високи спортни постижения. 


С проект за над 500 000 лева към Спортното министерство огромната зала бе основно ремонтирана и обновена, припомни Титюков. С тях  беше изграден нов покрив и таван, дограма, изолация и нова настилка. В залата тренира и звездата ни в тройния скок Габриела Петрова, която  завоювала  4-то място на световното през 2015 година.

Снимки: Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?